Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Βραζιλία-Χιλή, Ολλανδία-Μεξικό στους 16…

Νίκη της Βραζιλίας (4-1) επί του Καμερούν και πρώτη θέση στον Α”  όμιλο για τη σελεσάο που την φέρνει αντίπαλο της Χιλής στη φάση των 16 του Μουντιάλ, ενώ το φοβερό και τρομερό Μεξικό, ισοπεδωτικό, «σκότωσε» την Κροατία (3-1) παίρνοντας τη δεύτερη θέση (και καλείται να κοντράρει την Ολλανδία).

dzlmejwazg53a7d9aca0b13

Η Βραζιλία του μικρού «μάγου» Νεϊμάρ συνέτριψε με 4-1 το Καμερούν σκοράροντας στο 17′ και το 35′ (με τον Νεϋμάρ βέβαια), ενώ το Καμερούν είχε ισοφαρίσει με τον Μάτιπ στο 25′. Η διαφορά των Βραζιλιάνων όμως ήταν σημαντική και αυτό ήταν που έκανε τη διαφορά.

Με δημιουργό τον Νταβίν Λουίς και σκόρερ τον Φρεντ (που ξέσπασε στον πανηγυρισμό του, προφανώς για την κριτική που είχε δεχθεί στα προηγούμενα ματς -μεταξύ μας, ποιός … Φρεντ για φόρ της Βραζιλίας!) η Εθνική ομάδα της Βραζιλίας προηγήθηκε με 3-1 (στο 49′) και τελείωσε το ματς στο 84′ με τον Φερναντίνιο.

Καμερούν: Ιτάντζ, Νιόμ, Ν’Κουλού, Ματίπ, Μπεντιμό, Μ’Μπιά, Ν’Γκουεμό, Ενό, Τσουπό – Μοτίνγκ (81′ Μακούν), Μουκαντζό (58′ Σαλί), Αμπουμπακάρ (72′ Ουεμπό).
Βραζιλία: Ζούλιο Σέζαρ, Ντάνι Άλβες, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαρσέλο, Λουίζ Γκουστάβο, Οσκάρ, Παουλίνιο (46′ Φερναντίνιο), Χουλκ (63′ Ραμίρες), Φρεντ, Νεϊμάρ (71′ Ουίλιαν).

Κροατία – Μεξικό 1-3
Το Μεξικό κυριάρχησε στον… τελικό με την Κροατία στην Αρένα Περναμπούκο, και η νίκη του με 3-1 το στέλνει απέναντι στην Ολλανδία.

Ο Μάρκες, με κεφαλιά στο 72′, έδειξε το δρόμο, προτού ο Γουαρδάρδο στο 75′ τελειώσει με ψύχραιμο σουτ τη φάση και γράψει το ασφαλές 2-0. Τρίτο γκολ με τον Ερνάντες στο 81′ και, απλά, μείωση του σκορ για τους Κροάτες με τον Πέρισιτς στο 86′.

Η αποβολή του Ρέμπιτς στο 89′ αποτύπωσε τον εκνευρισμό των Κροατών για τον αποκλεισμό τους.

Κροατία: Πλετίκοσα, Σρνα, Τσόρλουκα, Λόβρεν, Βρσάλκο (58′ Κόβασιτς), Πράνιτς (74′ Γέλαβιτς), Μόντριτς, Ράκιτιτς, Πέρισιτς, Όλιτς (69′ Ρέμπιτς), Μάντζουκιτς.

Μεξικό: Οτόσα, Αγκιλάρ, Ροντρίγκες, Μάρες, Μορένο, Λαγιούν, Βάσκες, Ερέρα, Γουαρδάδο (84′ Φάμπιαν), Ντος Σάντος (62′ Ερνάντες), Περάλτα (79′ Πένια).

 

 

 

By