Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης;

Αντιδράσεις για την τροπολογία του υπ. Δικαιοσύνης που προβλέπει την επιβολή ποινής εναντίον εκείνων που παραβιάζουν τις διατάξεις του Σ.Α. ΟΗΕ και των κανονισμών της Ε.Ε.

voulia622_221013

Αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και το ΠΑΣΟΚ συναντά η τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης που προβλέπει την επιβολή ποινής εναντίον εκείνων που παραβιάζουν τις διατάξεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και των κανονισμών της Ε.Ε.. Το ΚΚΕ απείλησε μάλιστα, να αλλάξει στάση στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τα βραχιολάκια που έχει ενσωματωθεί η ρύθμιση εάν δεν αποσυρθεί και από «παρών» να δηλώσει «κατά».

ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ μίλησαν για απόπειρα ποινικοποίησης της πολιτικής δράσης και τρομοκράτηση όσων διαφωνούν και θέλουν να διαμαρτυρηθούν κατά αποφάσεων του Σ.Α.. Να αποσυρθεί η ρύθμιση και να έρθει σε άλλο νομοσχέδιο, αφού προηγηθεί διαβούλευση ζήτησαν η Θ. Τζάκρη από το ΠΑΣΟΚ και ο Ν. Μαριάς  από τους ΑΝΕΛ.

Να ρίξουν τους τόνους επιχείρησαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου  και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μ. Βορίδης, διαβεβαιώνοντας ότι δεν αφορά πολιτικές δράσεις.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By