Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βρετανία: Ελεύθερος ο βουλευτής που κατηγορείται για βιασμό άντρα

Ελέυθερος με εγγύηση έως τις 19 Ιουνίου ο Βρετανός βουλευτής που συνελήφθη και κατηγορείται για τον βιασμό άντρα.

Copyright: huffingtonpost.co.uk
Copyright: huffingtonpost.co.uk

Με την κατηγορία της σεξουαλιξκής επίθεσης και του βιασμού άντρα συνελήφθη χθες Σάββατο ένας από τους τρεις αντιπροέδρους της Βουλής των Κοινοτήτων της Βρετανίας. Ο 55χρονος Νάιτζελ Εβανς, βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον συνελήφθη και ανακρίθηκε για τις επιθέσεις εναντίον των δύο αντρών, περίπου 20 ετών.

«Ένας 55χρονος από το Πέντλετον στο Λάνκασιρ που θεωρείται ύποπτος για βιασμό και σεξουαλική επίθεση συνελήφθη σήμερα, Σάββατο 4 Μαΐου, από την αστυνομία της κομητείας», επισημαίνεται στην επίσημη ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας. Οι επιθέσεις για τις οποίες κατηγορείται ο Εβανς σημειώθηκαν από το 2009 ως τον περασμένο Μάρτιο στο χωριό Πέντλετον όπου βρίσκεται η κατοικία του.

Σύμφωνα με το BBC ο Εβανς αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση έως τις 19 Ιουνίου. Ο Εβανς, ιδιαίτερα δημοφιλής στη Βουλή των Κοινοτήτων, εκλέγεται στο Λάνκασιρ. Από το 1999 ως το 2001 ήταν ένας από τους προέδρους του κόμματος.

Ο Έβανς, πάντως, προχώρησε την Κυριακή σε απόλυτη διάψευση των ισχυρισμών ότι βίασε και κακοποίησε σεξουαλικά τους δύο νεαρούς, ο οποίος το 2010, οκτώ χρόνια μετά την εκλογή του παραδέχτηκε δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλος, τονίζονται πως «κουράστηκε να ζει μέσα στο ψέμα».

Απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους, ο 55χρονος Έβανς αποκάλεσε τους ισχυρισμούς σε βάρος του ως «απόλυτα ψευδείς», διερωτώμενος για τα κίνητρα των δύο νεαρών «που μέχρι χθες θεωρούσα φίλους» σημειώνοντας μάλιστα ότι επικοινώνησε με έναν από αυτούς την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, ο Συντηρητικός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έχει ενημερωθεί για την υπόθεση.

By