Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2022

Βρετανία: Στη φυλακή για απειλές βιασμού βουλευτή μέσω Twitter

Καταδικάσθηκε σε οκτώ μήνες φυλάκιση

internetF

Σε οκτώ μήνες φυλάκιση καταδικάσθηκε ένας άνδρας στη Βρετανία που προσέβαλε και απείλησε με βιασμό μια βρετανίδα βουλευτή μέσω Twitter.

Πρόκειται για τον 33χρονο Πίτερ Ναν ο οποίος μέσω του Twitter απειλούσε με βιασμό τη βουλευτή των Εργατικών Στέλα Κρίσι, ενώ την χαρακτήρισε «κακιά μάγισσα», σύμφωνα με όσα δήλωσε λονδρέζος δικαστής.

Ο Ναν ανέβασε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης τα μηνύματα αφού η Κρίσι ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει την φεμινίστρια Κάρολαϊν Κριάντο-Πέρες η οποία πραγματοποιεί εκστρατεία για να απεικονίζεται το πορτρέτο της βρετανίδας συγγραφέα Τζέιν Όστιν στο νέο νόμισμα των 10 λιρών.

Η Κριάντο-Πέρες έχει επίσης δεχθεί απειλές μέσω Twitter και δύο πρόσωπα, ένας άνδρας και μία γυναίκα, καταδικάστηκαν τον Ιανουάριο σε οκτώ και δώδεκα εβδομάδες φυλάκιση αντίστοιχα για την υπόθεση.

Το συμβάν έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο Twitter με περισσότερους από 100.000 ανθρώπους να έχουν υπογράψει διαδικτυακή αίτηση με την οποία ζητούν από τον ιστότοπο να δημιουργήσει ένα σύνδεσμο μέσω του οποίου οι χρήστες θα μπορούν να καταγγέλλουν ανάλογα περιστατικά παρενόχλησης.

Ο γενικός διευθυντής του Twitter Βρετανίας ζήτησε προσωπικά συγγνώμη από τις δύο γυναίκες.

«Η καταδίκη σήμερα του Πίτερ Ναν είναι ένα βήμα προς τα εμπρός στην αναγνώριση της αγωνίας και του φόβου που μπορεί να προκαλέσει η διαδικτυακή παρενόχληση», τόνισε η Στέλα Κρίσι.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By