Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βρούτσης: 4 δισ. ευρώ έως το 2020 για την ανεργία

Κοινοτικά κονδύλια ύψους 4 δισ. ευρώ την περίοδο 2014 – 2020 θα αξιοποίηση η Ελλάδα στον αγώνα κατά της ανεργίας και της φτώχειας

Vroutsis
Κονδύλια ύψους 4 δισ. ευρώ πρόκειται να αξιοποιήσει η Ελλάδα κατά τη χρονική περίοδο 2014-2020 για την αντιμετώπιση της ανεργίας, την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, στο εναρκτήριο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-20.
Βρούτσης: 4 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση ανεργίας και φτώχειας

Ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι το κονδύλι αυτό -που αντιστοιχεί σε πάνω από 2% του ΑΕΠ- θα διατεθεί ως εξής:

  • 2,9 δισ. ευρώ θα διατεθούν για την ανάπτυξη και αξιοποίηση των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και για την ενίσχυση της διά βίου μάθησης, σε τομείς αιχμής για την ελληνική οικονομία, όπως αγρο-διατροφικός τομέας, τουρισμός, νέες τεχνολογίες και καινοτομία.
  • 171 εκατομμύρια ευρώ θα κατευθυνθούν για την ενίσχυση του προγράμματος Youth Guarantee.
  • 800 εκατομμύρια ευρώ θα υπηρετήσουν δράσεις για την ενίσχυση της ενεργού ένταξης και την καταπολέμηση της φτώχειας.

«Στόχος μας είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και η βιώσιμη ανάπτυξη, καθώς μόνο έτσι θα νικηθεί η ανεργία και θα επιτευχθεί η δημιουργία ποιοτικών θέσεων απασχόλησης» τόνισε ο υπουργός Εργασίας. «Αμεσος στόχος μας είναι να χρησιμοποιήσουμε εμπροσθοβαρώς τους πόρους που διαθέτουμε, έτσι ώστε οι επιπτώσεις στην αγοράς εργασίας να είναι άμεσες και βαθιές», δήλωσε, επίσης.

«Θέλουμε το 2014 να είναι χρονιά αποκλιμάκωσης της ανεργίας για την Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρώπη, με δράσεις που θα προσφέρουν ευκαιρίες στους νέους για εργασιακή εμπειρία, με πρωτοβουλίες που θα επιτρέψουν στους μακροχρόνια άνεργους να κρατήσουν την επαφή τους με την απασχόληση και θα προσφέρουν σε νοικοκυριά χωρίς εργαζόμενο πρόσβαση στην αγορά εργασίας» πρόσθεσε.

fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
By