Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βρυξέλλες: Δυο Ισραηλινοί πολίτες και μια εθελόντρια τα θύματα της επίθεσης

Σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες  έξω από το μουσείο τελετή στη μνήμη των θυμάτων ως «ένδειξη αλληλεγγύης»

Belgium Terror Arrests

Δύο Ισραηλινοί τουρίστες και μία Γαλλίδα εθελόντρια του μουσείου είναι τα θύματα  της επίθεσης με πυροβολισμούς στο Εβραϊκό Μουσείο των Βρυξελλών που εξαπέλυσε άγνωστος άνδρας.  Σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου της εισαγγελίας της βελγικής πρωτεύουσας ο δράστης ενήργησε «ενδεχομένως μόνος του»  και σε κάθε περίπτωση ήταν «καλά προετοιμασμένος».

Πάντως, η ίδια πηγή δεν επιβεβαίωσε ότι πρόκειται «για τρομοκρατική ή αντισημιτική πράξη». Σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες  έξω από το μουσείο τελετή στη μνήμη των θυμάτων ως «ένδειξη αλληλεγγύης» , έγραψε στη σελίδα της στο Facebook η βουλευτής Βιβιάν Τέιτελμπαουμ.

«Σήμερα είμαστε σοκαρισμένοι και γεμάτοι θλίψη. Εχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και στην αστυνομία ότι θα βρουν τον ένοχο και θα ρίξουν φως στη φρικτή αυτή τραγωδία», αναφέρει το μουσείο στην ιστοσελίδα του. Και διευκρινίζει ότι  «δεν διαθέτει πληροφορίες, ούτε έχει κάποια εξήγηση για τα κίνητρα αυτής της αποτρόπαιης πράξης». Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, πρόκειται να συσταθεί μία επιτροπή που θα εξετάσει το ζήτημα της ασφάλειας του μουσείου, το οποίο θα ανοίξει και πάλι τις πύλες του από την Τρίτη.

Όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η βελγική αστυνομία θα δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες του δράστη της επίθεσης και θα ζητήσει από τους πολίτες τη συνδρομή τους για την αναγνώρισή του.
«Αναμφίβολα αντισημιτική πράξη» χαρακτήρισε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ την επίθεση στο Εβραϊκό Μουσείο.

By