Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Βυθίστηκε το πλοιάριο που μετέφερε 130 μετανάστες

Μεταφέρονται σε κλειστό γυμναστήριο στην Ιεράπετρα

limeniko

Στο βυθό της θάλασσας νοτιοανατολικά της Κρήτης κατέληξε το ιστιοφόρο με τους νοτιοανατολικά της Κρήτης που εξέπεμψε σήμα κινδύνου νωρίς το πρωί λόγω εισροής υδάτων.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δήμαρχος Ιεράπετρας, Σήφης Αναστασάκης, το πλοιάριο έχει βυθιστεί και οι διασωθέντες μεταφέρονται στο κλειστό γυμναστήριο του σχολικού συγκροτήματος λυκείων Ιεράπετρας.

Στο ιστιοφόρο, μήκους 35 μέτρων, άρχισαν να μπαίνουν νερά περίπου 30 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά από το Κουφονήσι Κρήτης. Στάλθηκε σήμα κινδύνου και στο σημείο βρέθηκε δύναμη του Λιμενικού, που διέσωσε τους επιβαίνοντες.

Στην Ιεράπετρα μετά από σύσκεψη στο δημαρχείο έγινε αυτοψία στο κλειστό γυμναστήριο του σχολικού συγκροτήματος της πόλης, με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπηρεσιών και του λιμενάρχη και αποφασίστηκε ότι ο χώρος είναι κατάλληλος για να καλύψει την προσωρινή διαμονή των μεταναστών. Για το σκοπό αυτό ήδη γίνεται προσπάθεια να μεταφερθούν εκεί στρώματα που διαθέτει ο δήμος και να προετοιμαστεί ο χώρος, ενώ καθοριστικός είναι ο ρόλος των Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By