Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Βυθισμένη στο χάος η Αίγυπτος

Από τις συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών του εκδιωχθέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και των δυνάμεων ασφαλείας τουλάχιστον 72 άνθρωποι

mousi aigiptosΈνα βήμα πριν διολισθήσει σε εμφύλιο πόλεμο δείχνει να βρίσκεται η Αίγυπτος. Από τις συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών του εκδιωχθέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και των δυνάμεων ασφαλείας τουλάχιστον 72 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, ενώ η Μουσουλμανική Αδελφότητα καταγγέλλει πως 61 υποστηρικτές της νοσηλεύονται με μηχανική υποστήριξη.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως μεταδίδει το Euronews,  έκανε λόγο για συγκλονιστική προθυμία της αστυνομίας, αλλά και των πολιτών, να ασκήσουν υπέρμετρη βία εναντίον των ιδεολογικών τους εχθρών.

Παρά την αιματοχυσία του Σαββάτου, την οποία καταδίκασε έντονα η διεθνής κοινότητα, ακτιβιστές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας εμμένουν στην κινητοποίησή τους, η οποία συνίσταται κυρίως σε καθιστική διαμαρτυρία έξω από τέμενος στο Κάιρο.

«Άφησα την οικογένεια και το σπίτι μου για να λάβω μέρος στην καθιστική διαμαρτυρία, γιατί ανακάλυψα πως η χώρα κυβερνάται ακόμη από το καθεστώς του Μουμπάρακ», δήλωσε ένας εκ των διαδηλωτών.

Η σφαγή που σημειώθηκε το Σάββατο εντείνει το κλίμα χάους στο οποίο με μικρά διαλείμματα έχει βυθιστεί η Αίγυπτος εδώ και δυόμιση χρόνια, από την ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ και μετά.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By