Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Βόζενμπεργκ: Η κυβέρνηση δεν θα αποκλίνει από την οικονομική πολιτική που έχει αποφασίσει

«Οι πιεστικοί μοχλοί θα πρέπει να αφήσουν την κυβέρνηση αδιάφορη»

vozenberg

Tην άποψη ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες πιέσεις προς την Ελλάδα από την πλευρά των δανειστών μας, εξέφρασε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζενμπεργκ.

«Οι δανειστές ίσως να επέρχονται πάλι τη μέθοδο της εκβίασης. Η άποψή μου είναι ότι η κυβέρνηση δεν θα αποκλίνει ούτε κατ’ ελάχιστον από την οικονομική πολιτική που έχει αποφασίσει να χαράξει μέσα στο φθινόπωρο», ανέφερε η κυρία Βόζεμπεργκ σε δηλώσεις της στον Real fm και πρόσθεσε: «Θα πρέπει κάποια στιγμή να αντιληφθούν ότι η Ελλάδα έχει πετύχει σημαντικά πράγματα στα πλαίσια της κυβερνητικής πολιτικής τα τελευταία δύο χρόνια και επομένως οι πιεστικοί μοχλοί θα πρέπει να αφήσουν την κυβέρνηση αδιάφορη».

Παράλληλα σημείωσε πως «εφόσον έχουμε κάνει θετικά βήματα και έχουν αναγνωριστεί, οι οποιεσδήποτε πιέσεις δεν θα πρέπει να επηρεάσουν την κυβέρνηση».

«Και οι δανειστές και η κυβέρνηση γνωρίζουν ότι οι πρόσφατες ευρωεκλογές εξήγαγαν κάποιο μήνυμα, το μήνυμα της αλλαγής της οικονομικής πολιτικής, δηλαδή εφαρμογή επιτέλους στην πράξη μιας οικονομικής πολιτικής με κοινωνικό πρόσωπο», επισήμανε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ εκτίμησε ότι «έκανε κακό στην κυβέρνηση» και υπογράμμισε: «Για μένα είναι αδιανόητο να φορολογούνται ακίνητα τα οποία είναι απρόσοδα και όχι μόνο. Αυτά όμως τα έχει δει η κυβέρνηση και αποδεικνύεται ότι στο νέο σχεδιασμό επαναπροσδιορίζει και τους αριθμούς και τα μεγέθη και τους τρόπους εφαρμογής της οικονομικής πολιτικής».

By