Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βόμβα Ντάουνερ για το Κυπριακό

Βόμβα Ντάουνερ από το 77σέλιδο έγγραφο για το Κυπριακό με πολλές εκπλήξεις – Αντιδράσεις Αναστασιάδη.

fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Μεγάλος σάλος έχει δημιουργηθεί από το 77σέλιδο έγγραφο το οποίο ο Αλεξάντερ Ντάουνερ, ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, φέρεται να έχει υποβάλει μόλις χθες ενώ το είχε υποβάλει στην τουρκοκυπριακή πλευρά πριν δέκα μέρες. Εκείνο όμως που θα συζητηθεί πολύ είναι το περιεχόμενο του εγγράφου το οποίο περιέχει αρκετά σημεία «σύγκλισης» και «απόκλισης» τα οποία πρώτη φορά βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ήδη το ΔΗΚΟ έχει θορυβηθεί και με ανακοίνωση του «υπενθυμίζει» στο Νίκο Αναστασιάδη τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, ενώ αναβρασμός έχει δημιουργηθεί σε όλα τα υπόλοιπα κόμματα.

Το 77σέλιδο έγγραφο για το Κυπριακό σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη θα αποτελέσει τη βάση για τις περαιτέρω συζητήσεις. Το ντοκουμέντο των Ηνωμένων Εθνών, που φέρει ημερομηνία 30 Απριλίου 2013, καταγράφει τις συγκλίσεις και τις αποκλίσεις καλύπτοντας την περίοδο της διαδικασίας των απευθείας διαπραγματεύσεων 2008-2012. Δηλαδή, τις διαπραγματεύσεις, που έχουν διεξαχθεί μεταξύ Χριστόφια – Ταλάτ και Χριστόφια – Έρογλου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, απέστειλε αυστηρή επιστολή στο Γ.Γ. του ΟΗΕ με την οποία ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να παρευρεθεί στο προγραμματισμένο δείπνο με τον Ντερβίς Έρογλου εάν δεν αποσαφηνίσει ο ίδιος ο κ. Μουν ότι η προγραμματισμένη συνάντηση είναι κοινωνικής φύσης και όχι ένδειξης επανέναρξης των συνομιλιών.

Δείτε ολόκληρο το έγγραφο εδώ.

(Πληροφορίες από offsite.com.cy)

By