Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

«Βόμβα» Στουρνάρα: Μέχρι το τέλος 2013 το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ

Η βόμβα για τον τρόπο είσπραξης του ειδικού τέλους ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ ήρθε από τις Βρυξέλλες.

Ανταπόκριση από Βρυξέλλες Γιάννης Πιτταράς

 

Committee on Economic Affairs   /  Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της ΒουλήςΟ υπουργός Οικονομικών – για λόγους «οικονομικού ρεαλισμού» όπως εξήγησε – έχει ήδη εισηγηθεί τη συνέχιση της είσπραξης του «χαρατσιού» μέχρι και το τέλος του 2013, έστω και με μια πιο ήπια μορφή και ο νέος ενιαίος φόρος να τεθεί σε ισχύ από το 2014.

«Προσπαθούμε να βρούμε μια μέση λύση» έλεγε ο υπουργός Οικονομικών και  εξηγούσε το υπάρχον εργαλείο είσπραξης «δίνει σιγουριά και είναι αποτελεσματικό».

Όσο για την τύχη της δόσης του Μαρτίου των 2,8 δισ. ευρώ; Η απόφαση θα ληφθεί στο Eurogroup στις 10 Απριλίου και η ελληνική πλευρά είναι αισιόδοξη ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα.

Ο Μανιτάκης κάνει καλά τη δουλειά του

Ο υπουργός Οικονομικών επιχειρώντας για άλλη μία φορά να διαλύσει τις πληροφορίες για σύννεφα στις σχέσεις του με τον υπουργό διοικητικής μεταρρύθμισης για το φλέγον θέμα της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων έλεγε με νόημα: «Δεν είναι όλα εύκολα. Ο κ. Μανιτάκης κάνει το καλύτερο που μπορεί. Είναι επανάσταση αυτό που γίνεται στο δημόσιο».

 

 

By