Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

«Βόμβα» τριπλών εκλογών στη Βουλή

Φούντωσαν τα σενάρια να στηθούν τριπλές κάλπες τον Μάιο μετά τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου στη Βουλή, που λίγο αργότερα ωστόσο, έσπευσε να διορθώσει

euroekloges800_281013

Αναφερόμενος στο βαρύ πολιτικό κλίμα που «καλλιεργείται» από τις καταιγιστικές αποκαλύψεις των στενών υπόγειων σχέσεων Μπαλτάκου – Χρυσής Αυγής, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να οδηγηθεί η χώρα τον προσεχή Μάιο σε τριπλή εκλογική αναμέτρηση.

«Δεν μπορώ να αποκλείσω με αυτά που συμβαίνουν σήμερα να πάμε σε τριπλές εκλογές», είπε στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για τις ευρωεκλογές στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Λίγο αργότερα, πάντως, επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, λέγοντας πως οι εκλογές είναι καθαρά θέμα του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Grigorakos

«Μπαλτάκος gate»

«Δεν τίθεται θέμα εκλογών τώρα, απ’ό,τι ξέρω, η κυβέρνηση είναι σταθερή, πέρασε τους δύσκολους κάβους», ανέφερε και αναφέρθηκε στην συζήτηση που θα γίνει στη βουλή για το «Μπαλτάκος gate».

Εκτίμησε οτι ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα δεχτούν την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή «για να διαλευκανθεί η υπόθεση με τον κύριο Μπαλτάκο και να δούμε αν η κυβέρνηση αντέχει να πάει σε τριπλές εκλογές».

Το άρθρο 9 πάντως, του νομοσχεδίου προβλέπει τι θα γίνει εάν συμπέσουν οι εκλογ;eς για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τις εθνικές εκλογ;eς.

By