Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βόμβα 100 κιλών βρέθηκε στο σιδηροδρομικό σταθμό του Βερολίνου

Μια βόμβα 100 κιλών από την εποχή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου εντοπίστηκε σήμερα.

stathmos berolinou2Αποκλείστηκε σήμερα, Τετάρτη, ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός του Βερολίνου και η γύρω περιοχή μετά τον εντοπισμό βόμβας 100 κιλών από την εποχή του δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.

Η βόμβα βρέθηκε τα ξημερώματα στη Heidestrasse, ένα δρόμο πάνω από τον σταθμό, κατά τις εργασίες κατασκευής κτιρίου και ακόμη δεν έχει αποφασιστεί πως θα προχωρήσει η διαδικασία αφοπλισμού της, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία γύρω από τον κεντρικό σταθμό της γερμανικής πρωτεύουσας.

O σταθμός βρίσκεται αρκετά κοντά τόσο στο γερμανικό Κοινοβούλιο όσο και στο κτίριο της καγκελαρίας. Την ίδια ώρα, καθυστερήσεις σημειώνονται ήδη στα δρομολόγια των τρένων και καλούνται οι επιβάτες τους να παρακάμπτουν τον κεντρικό σταθμό μετακινούμενοι με άλλα μέσα στον επόμενο σταθμό.

Η βόμβα πιθανότατα να είχε ριφθεί από συμμαχικά αεροσκάφη στην προσπάθεια διάλυσης της ναζιστικής πολεμικής μηχανής και τον τερματισμό του πολέμου, ενώ οι βόμβες που βρίσκονται στα γερμανικά εδάφη από τότε και δεν έχουν εκραγεί υπολογίζονται σε δεκάδες χιλιάδες.

 

 

 

 

By