Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Δέκα νεκροί στη βόρεια Ευρώπη, στην πρώτη μεγάλη καταιγίδα της σεζόν

Περίπου 460.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό στη Βρετανία και 75.000 στη Γαλλία

stormA

Η πρώτη μεγάλη καταιγίδα της σεζόν στη Βόρεια Ευρώπη στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον δέκα ανθρώπους, μεταξύ των οποίων μια έφηβη, και προκάλεσε διακοπές στην ηλεκτροδότηση άνω των 535.000 νοικοκυριών.

Η Βρετανία επλήγη σήμερα από τη χειρότερη καταιγίδα των τελευταίων πέντε ετών, η οποία προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων. Οι άνεμοι έπνεαν με ταχύτητα ως και 170 χλμ/ώρα.

Η κακοκαιρία αυτή στοίχισε επίσης τη ζωή σε έναν άνθρωπο στη Γαλλία, τρεις στη Γερμανία, ένα στη Δανία και ένα στην Ολλανδία.

Στη Δανία, τα περισσότερα σιδηροδρομικά δρομολόγια δεν πραγματοποιήθηκαν και σχεδόν 500 επιβάτες έμειναν αποκλεισμένοι μέσα σε 35 αεροπλάνα στο διεθνές αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης επειδή οι σφοδροί άνεμοι δεν επέτρεπαν να αναπτυχθούν οι αερογέφυρες (φυσούνες) για να επιτραπεί η αποβίβαση.

Πολλές σημαντικές γέφυρες έκλεισαν στη Δανία και τη Σουηδία εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, ανάμεσά τους και η μήκους 7,8 χλμ. γέφυρα Όρεσουντ που συνδέει τις δύο χώρες.

Περίπου 460.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό στη Βρετανία και 75.000 στη Γαλλία.

Τα περισσότερα σιδηροδρομικά δρομολόγια προς την πρωτεύουσα από τη νότια και τη δυτική Αγγλία ματαιώθηκαν σήμερα το πρωί.

Περίπου 130 πτήσεις, δηλαδή το 10% της καθημερινής κυκλοφορίας, ματαιώθηκαν στο αεροδρόμιο του Χίθροου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By