Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Β. Κόρεα: Αναλαμβάνει την εξουσία η αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανασχημάτισε τον εαυτό του

kim-jon-660

Ο τραυματισμός του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και στους δύο αστραγάλους τον ανάγκασε να δώσει τα ηνία της χώρας στην μικρότερη αδελφή του Κιμ Γιο-γιονγκ.

Σύμφωνα με το think tank της Σεούλ, North Korea IntellectualsSolidarity (NKIS), ο Κιμ Γιονγκ Ουν ενώ νοσηλεύεται στην κλινική Μπουνγκουά, έχει αναθέσει την ηγεσία της χώρας στην 27χρονη αδελφή του.

Ανώνυμη πηγή ανέφερε στο NKIS ότι η απόφαση για παρατεταμένη νοσηλεία του 31χρονου ελήφθη έπειτα την προτροπή της Κιμ Γιο-γιονγκ για σύγκλιση συμβουλίου της κεντρικής επιτροπής του Εργατικού Κόμματος Κορέας.

Επομένως, μετά τη συνάντηση, η Πιονγιάνγκ αποφάσισε πως ο δικτάτορας θα λάβει παρατεταμένη ιατρική περίθαλψη ώστε να υπάρξει γρήγορη ανάρρωση, όλα τα υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης καλούνται να ακολουθήσουν τις εντολές που είχε δώσει ο Κιμ Γιονγκ Ουν πριν το ατύχημά του, το κόμμα και ο στρατός θα πρέπει να βρίσκεται σε επιφυλακή όσο ο 31χρονος βρίσκεται «εκτός υπηρεσίας» και όλα τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν στην κυβέρνηση θα τα αναλάβει η Κιμ Γιο-γιονγκ, έτσι ώστε ο αδελφός της να εστιάσει στην ανάρρωσή του και μόνο.

Η νεαρή γυναίκα που είναι η κόρη του Κιμ Γιονγκ-ιλ και της Κιμ Γιονγκ-χούι, απαθανατίστηκε πρώτη φορά κατά τη διάρκεια συνέλευσης του κόμματος το 2010, στο πλευρό του προσωπικού γραμματέα του πατέρα της.

By