Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Β. Χόγιερ: Χρειάζονται επενδύσεις στην Ελλάδα

Ο πρόεδρος της ΕΤΕπ διευκρίνισε ότι οι οικονομικοί δείκτες στην Ελλάδα βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση

hoyer638_070314
Καίριες ερωτήσεις για τα πιο επίκαιρα ζητήματα, για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις εξελίξεις στην Ουκρανία έθεσαν μαθητές της Γ” Λυκείου της «Ελληνογερμανικής Αγωγής» στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), Βέρνερ Χόγιερ, με τον οποίο συναντήθηκαν σήμερα το μεσημέρι. Ο κ. Χόγιερ δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «οι οικονομικοί δείκτες στην Ελλάδα βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο χρειάζονται επενδύσεις».

Η διάρκειας μιας ώρας συνάντηση των τελειόφοιτων μαθητών με τον πρόεδρο της ΕΤΕπ έγινε κατόπιν επιθυμίας του ίδιου. Οκτώ μαθητές έθεσαν ερωτήσεις στον κ. Χόγιερ, ενώ 110 μαθητές παρακολούθησαν τη συζήτηση.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση προς τους μαθητές, ο Βέρνερ Χόγιερ σκιαγράφησε τις τρεις προτεραιότητες της ΕΤΕπ για την Ελλάδα, που είναι τα μεγάλα έργα, η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η αντιμετώπιση της ανεργίας. «Τα κονδύλια που δόθηκαν για την Ελλάδα για έργα μεγάλης κλίμακας, όπως οι αυτοκινητόδρομοι, ήταν 1,5 δισ. ευρώ. Το θέμα όμως με την Ελλάδα είναι ότι υπάρχουν και πολύ μικρές επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα. Γι” αυτό έχουμε ένα μεγάλο πρόγραμμα για να στηρίξουμε τις ελληνικές τράπεζες και να ξαναρχίσουν να δανειοδοτούν τέτοιου είδους επιχειρήσεις. Είναι περίπου 25.000 με 28.000 οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα που θα δανειοδοτηθούν για να αναζωογονηθούν. Ένα τρίτο μέτρο είναι η χρηματοδότηση για την καταπολέμηση της ανεργίας στην Ελλάδα και υπάρχει σύνδεση της χρηματοδότησης των μικρών επιχειρήσεων με την απασχόληση» επισήμανε ο κ. Χόγιερ.

By