Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Γάζα: Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

Σκοτώνοντας δεκάδες Παλαιστίνιους

israel_west620

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία προχώρησε σε νέους βομβαρδισμούς στη διάρκεια της νύχτας, σκοτώνοντας δεκάδες Παλαιστίνιους, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές, ενώ τα ισραηλινά στρατεύματα συνεχίζουν και σήμερα τις ευρείες επιχειρήσεις τους στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα αναζητώντας τον αγνοούμενο στρατιώτη.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι ο στρατιώτης αυτός πιθανόν να είναι αιχμάλωτος της Χαμάς, αν και η ένοπλη πτέρυγα της παλαιστινιακής οργάνωσης τόνισε ότι δεν τον κρατά και ότι είναι μπορεί να είναι νεκρός.

Οι κάτοικοι της Ράφας στη νότια Γάζα, όπου φέρεται να αιχμαλωτίστηκε ο ισραηλινός στρατιώτης, λένε ότι η περιοχή τους έχει αποκοπεί από τον υπόλοιπο παλαιστινιακό θύλακα, ενώ κάποιοι ανέφεραν ότι ο ισραηλινός στρατός τους προειδοποίησε να μη φύγουν από την περιοχή.

Ο στρατός του Ισραήλ έχει εξαπολύσει περισσότερα από 200 πλήγματα εναντίον της Γάζας τις τελευταίες 24 ώρες. Σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές, ένα από αυτά είχε στόχο το Ισλαμικό Πανεπιστήμιο, στο οποίο το Ισραήλ καταγγέλλει ότι στεγάζεται ένα «κέντρο ανάπτυξης όπλων».

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι ανέφεραν ακόμη πως βομβαρδίστηκαν 40 σπίτια και τρία τεμένη, ανακοινώνοντας ότι από αυτές τις αεροπορικές επιδρομές γύρω από τη Ράφα σκοτώθηκαν τουλάχιστον 35 άνθρωποι.

Οι ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν ανακοινώσει ότι έχουν καταστρέψει «τις περισσότερες» από τις σήραγγες της Χαμάς, κάποιες από τις οποίες φτάνουν ως το ισραηλινό κράτος.

By