Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Γάλλοι και Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες ζητούν πολιτική ανάπτυξης αντί λιτότητα

Αλλαγή πολιτικής απέναντι στην κρίση ζητούν από την Ευρώπη το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) και το γερμανικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) με κοινή τους δήλωση.

fosphotos.com | Hand Out Picture by the Council of EE
fosphotos.com | Hand Out Picture by the Council of EE

Αυτή η κοινή δήλωση δημοσιοποιείται την παραμονή της έναρξης, αύριο Πέμπτη στις Βρυξέλλες, της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής, όπου η Γαλλία θα ταχθεί υπέρ της λήψης μέτρων για την απασχόληση των νέων στην ήπειρο, καθώς και υπέρ μιας πολιτικής επενδύσεων σε ευρωπαϊκή κλίμακα.

Οι Γάλλοι και Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες εκτιμούν ότι οι ευρωπαϊκές προτεραιότητες πρέπει να αλλάξουν και να υπάρξει μία κοινή πολιτική για την ανάπτυξη και τον αγώνα εναντίον της ανεργίας των νέων.

Στην κοινή τους δήλωσητα δύο κόμματα εκφράζουν απογοήτευση για πολλές πλευρές της πολιτικής, η οποία εφαρμόζεται από τους «συντηρητικούς και φιλελεύθερους» στην Ευρώπη.

«Παρόλο, που η δημοσιονομική σοβαρότητα και σταθερότητα διατηρούν τη σημασία τους, μια κοινή πολιτική για την ανάπτυξη κι ένα φιλόδοξο σύμφωνο εναντίον της ανεργίας των νέων πρέπει να γίνουν προτεραιότητες της ευρωπαϊκής πολιτικής μέσα στις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες», αναφέρεται στη δήλωση, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα στο Παρίσι, μετά από τις συνομιλίες που είχαν ο πρώτος γραμματέας του γαλλικού PS, Αρλέμ Ντεζίρ, και ο πρόεδρος του γερμανικού SPD, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Πηγή ΑΠΕ- ΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By