Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Και επισήμως «γάμος» Θανάση Οικονόμου – ΔΗΜΑΡ

«Σε χρειάζεται ο αριστερός χώρος» είπε ο Φώτης Κουβέλης στην πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.  

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΜΑΞΙΜΟΥ ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΔΗΜΑΡΚαι επισήμως «γάμος» μεταξύ της ΔΗΜΑΡ και του τέως βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θανάση Οικονόμου.  Όπως είχε προαναγγείλει σε συνέντευξη του στο thepaper.gr ο ίδιος ο κ. Οικονόμου προ μηνών (8/3/2013) η συμπόρευση του με το κόμμα του Φώτη Κουβέλη επισημοποιήθηκε κατά την χθεσινή επίσκεψη του προέδρου της ΔΗΜΑΡ στα Γιάννενα, στην οποία παραβρέθηκε και ο ίδιος. Ο κ. Κουβέλης μίλησε με εξαιρετικά θερμά λόγια για τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ: «Σε χρειάζεται ο αριστερός και δημοκρατικός χώρος», είπε χαρακτηριστικά προς τον κ. Οικονόμου, ανακοινώνοντας και επισήμως την προσχώρηση του στη ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Κουβέλης, μίλησε για την ανασυγκρότηση του χώρου του «δημοκρατικού σοσιαλισμού, σημειώνοντας ότι «δεν πρόκειται για σύμπτυξη κομμάτων αλλά για έναν αστερισμό προσωπικοτήτων και κινήσεων που θα συστρατευτούν κάτω από την ίδια ιδέα». 

Ο κ. Οικονόμου επισκέφθηκε το πρωί τα γραφεία της ΔΗΜ.ΑΡ Ιωαννίνων και δήλωσε: «Είναι ευτυχές που η ΔΗΜ.ΑΡ αντιμετωπίζει το κρίσιμο ζήτημα της ανασυγκρότησης του δημοκρατικού σοσιαλισμού με όρους συστράτευσης, με αργά αλλά σταθερά βήματα. Με την υπευθυνότητα που απαιτεί η σοβαρή αυτή προσπάθεια και την οποία εγγυάται ο ίδιος ο Πρόεδρος, Φώτης Κουβέλης. Σ’ αυτή τη μεγάλη συμμαχία δυνάμεων δηλώνω ενεργά παρών. Με τιμά ιδιαίτερα η ειλικρινής και ουσιαστική σχέση με τη ΔΗΜ.ΑΡ, τη ΔΗΜ.ΑΡ Ιωαννίνων και τον Φώτη Κουβέλη προσωπικά».

Oikonomou Thanasis SakisΟ κ. Οικονόμου διαβεβαίωσε ότι η ΔΗΜΑΡ «είναι ένας χώρος πολυσυλλεκτικός, που σέβεται τις διαφορετικές απόψεις ακόμη και τη διαφορετική διαδρομή του καθενός».

Επεσήμανε δε ότι «τώρα που το φάσμα της χρεωκοπίας έχει απομακρυνθεί, ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε για ένα συνολικό, εναλλακτικό σχέδιο ανασύνταξης της κοινωνίας» ότι πρέπει «να συνταχθούμε με την αξιοκρατία, τον υγιή ανταγωνισμό, ενάντια στη διαφθορά και την κομματοκρατία. Να αφήσουμε πίσω μας οριστικά όλα αυτά που μας έφεραν ως εδώ. Να πάμε από το «όχι πια» στο «ποτέ ξανά».

Καταλήγωντας τόνισε:  Πίστευα και πιστεύω ότι με την ανασυγκρότηση του δημοκρατικού σοσιαλισμού μπορούμε να χτίσουμε μία προοδευτική αντίληψη για το σήμερα και το αύριο που χρειάζεται η πατρίδα μας. Να δημιουργήσουμε τους όρους για μία εναλλακτική πρόταση προοδευτικής  διακυβέρνησης που θα γίνει πλειοψηφία μέσα στην κοινωνία. Μπορούμε να το καταφέρουμε».

Ο κ. Οικονόμου, που δεν εξελέγη βουλευτής για λίγους σταυρούς στις εκλογές του Μαΐου, απομακρύνθηκε από το ΠΑΣΟΚ διαφωνόντας με επιλογές του Ευ. Βενιζέλου.

 

By