Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γαλάζιοι αντάρτες: Ζητούν την δέσμευση της κυβέρνησης για τους μισθούς των ενστόλων

«Η κυβέρνηση εκπέμπει ένα λάθος μήνυμα ότι η αποκατάσταση των αδικιών ξεκινάει από πολύ ψηλά, ενώ θα έπρεπε από τα χαμηλά», είπε ο Δάνης Τζαμτζής

Tzamtzis

Εδώ και τώρα να δεσμευθεί ότι θα δώσει λύση στην αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών των ένστολων, στη βάση όσων προτείνονται στην κυβερνητική τροπολογία για τους δικαστικούς λειτουργούς, ζήτησαν οι τέσσερις από τους πέντε «αντάρτες» της ΝΔ που μίλησαν στη Βουλή.

Τόσο ο Δάνης Τζαμτζής, όσο και οι Ηλίας Βλαχογιάννης, Θεόδωρος Σολδάτος και Δημήτρης Κυριαζίδης ζήτησαν αναλογική εφαρμογή της ρύθμισης και για τους ένστολους, ώστε -όπως ανέφεραν- να δείξει η κυβέρνηση ότι η αποκατάσταση των αδικιών ξεκινάει από χαμηλά.

«Η κυβέρνηση εκπέμπει ένα λάθος μήνυμα ότι η αποκατάσταση των αδικιών ξεκινάει από πολύ ψηλά, ενώ θα έπρεπε από τα χαμηλά», είπε ο Δάνης Τζαμτζής, ενώ ο προερχόμενος απο το Αστυνομικό Σώμα Δημήτρης Κυριαζίδης εξέφρασε την ευχή να ικανοποιηθεί το αίτημα τους. Οι βουλευτες της ΝΔ δεν διαφωνούν με τις αυξήσεις στους δικαστές, καθώς υπάρχει δικαστική απόφαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, το υπουργείο Οικονομικών προτίθεται να δώσει λύση εντός της ημέρας. Θέμα καταψήφισης της τροπολογίας για τις αυξήσεις στους δικαστικούς, όπως απείλησαν οι πέντε «γαλάζιοι» δεν τίθεται, αφού ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε κάποιο άλλο κόμμα έχει καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας.

By