Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

«Γαλάζιοι» βουλευτές προς Χαρδούβελη: «Όχι» στην κατάσχεση ενισχύσεων των αγροτών

Ερώτηση 26 βουλευτών της ΝΔ προς τον υπουργό Οικονομικών

agrotes

Όχι στην κατάσχεση- παρακράτηση των ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΟΓΑ και άλλων υποχρεώσεων των αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων, από τις Δ.Ο.Υ. και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, από τις πάσης φύσεως ενισχύσεις και επιδοτήσεις, όπως επιστροφή ΦΠΑ, ενιαία ενίσχυση, εξισωτική αποζημίωση, προγράμματα, σχέδια βελτίωσης κλπ., ζητούν με ερώτηση προς τον Γκίκα Χαρδούβελη που κατέθεσαν στη βουλή 26 Βουλευτές της ΝΔ.

Οι βουλευτές της ΝΔ με επικεφαλής τον Δάνη Τζαμτζή χαρακτηρίζουν τόσο την εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας, όσο και την πρακτική των Εφοριών που έχουν σκοπό να κατασχέσουν τις πάσης φύσεως ενισχύσεις των αγροτών, για οφειλές στον ΟΓΑ ή αλλού, ως απαράδεκτη και άδικη και ζητούν από τους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, να μην προχωρήσουν σε τέτοιες πρακτικές είσπραξης χρεών, από τους αγροτοκτηνοτρόφους, οι οποίοι επιβιώνουν πολύ δύσκολα.

Ζητούν δε, να εφαρμοστεί το ακατάσχετο των επιδοτήσεων, ενισχύσεων, επιστροφής ΦΠΑ, ενιαίας ενίσχυσης, εξισωτικής αποζημίωσης και χρημάτων για εφαρμογή προγραμμάτων.

By