Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Γαλλία: Ανοίγει το θέμα της Κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων

«Τροποποίηση μερικών διατάξεων» υπέρ του τουρισμού θέλει η κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ

LaurentFabius_2275076b

Υπέρμαχος της Κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων στη Γαλλία εμφανίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Εξωτερικού Εμπορίου και Τουρισμού, Λοράν Φαμπιούς σε δηλώσεις που έκανε την Τρίτη.

Ο τουρισμός «είναι ένας τομέας που κατέχει απόλυτα κεντρική θέση στη Γαλλία: 7% των θέσεων εργασίας (συνδέονται με αυτόν), με σημαντικά περιθώρια αύξησης», ανέφερε ο Φαμπιούς στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL, διευκρινίζοντας ότι θα συναντηθεί σήμερα με εκπροσώπους του χώρου.

«Οι τουρίστες που έρχονται την Κυριακή και στέκονται μπροστά από ένα κατάστημα το οποίο είναι κλειστό δεν θα επιστρέψουν την Πέμπτη», υπογράμμισε ο Γάλλος υπουργός.

«Για τους τουρίστες θα πρέπει να υπάρχει (κυριακάτικη) λειτουργία, για την οποία φυσικά θα αμείβονται οι εργαζόμενοι», πρόσθεσε ο ίδιος, ενώ πρόσθεσε: «Πρέπει να τροποποιηθούν κάποιες διατάξεις».

Ο Φαμπιούς, που είδε το χαρτοφυλάκιό του να διευρύνεται μετά τον πρόσφατο κυβερνητικό ανασχηματισμό, αναφέρθηκε στη σημασία του τουρισμού για τη Γαλλία. «Με τον συνάδελφό μου, (τον υπουργό) Οικονομίας, θα ασχοληθώ με το θέμα».

Πέραν μερικών εξαιρέσεων, τα εμπορικά καταστήματα στη Γαλλία δεν λειτουργούν την Κυριακή.

By