Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γαλλία και Ελβετία συνεχίζουν…

Το πάλεψε ο Ισημερινός παίζοντας με δέκα παίκτες για 40 λεπτά, αλλά την πρόκριση δεν την πήρε. Απλά, στέρησε από τη Γαλλία το απόλυτο στον όμιλο με αυτό το 0-0 που τον άφησε εκτός συνέχειας.

gallia

Δεύτερη η Ελβετία στον Ε’ όμιλο. Η Ελβετία που με χατ-τρικ του εκπληκτικού Σακίρι επικράτησε με 3-0 της Ονδούρας.

Λογική εξέλιξη είχαν τα ματς, με το Εκουαδόρ να κλέβει τις εντυπώσεις για την συγκλονιστική του προσπάθεια, κόντρα σε μια ομάδα έτοιμη για μεγάλα πράγματα. Τη Γαλλία βέβαια…

Ο Ντεσάμπ επέφερε αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Δεν είχε να χάσει τίποτα. Η Γαλλία έγινε προβλέψιμη όμως. Κι αν το Εκουαδόρ έμενε πλήρες, ίσως τα πράγματα να άλλαζαν –δεν άλλαξαν…

Η αποβολή του Αντόνιο Βαλένσια για βάναυσο μαρκάρισμα στον Ντιν ανέτρεψε τις αριθμητικές ισορροπίες, αλλά το Εκουαδόρ το πάλεψε μέχρι τέλους. Με τον Ντομίνγκες πάντως να αναδεικνύεται σε «ήρωα» με τις επεμβάσεις του και τη Γαλλία να έχει (πολλούς) λόγους να πιστεύει σε ακόμη καλύτερα πράγματα, καθώς επόμενος αντίπαλός της στους 16 είναι η Νιγηρία (η Ελβετία πέφτει πάνω στην Αργεντινή)…

Ισημερινός: Ντομίνγκες, Παρέδες, Γκουάγκουα, Εράσο, Αγιοβί, Νομπόα (89′ Καϊσέδο), Μίντα, Α.Βαλένσια, Μοντέρο (63′ Ιμπάρα), Αρόγιο (82′ Ατσιλιέρ), Ε.Βαλένσια.

Γαλλία: Λορίς, Σανιά, Κοσιελνί, Σακό (61′ Βαράν), Ντιν, Σναϊντερλέν, Πογκμπά, Ματουιντί (67′ Ζιρού), Σισοκό, Γκριεζμάν (79′ Ρεμί), Μπενζεμά.

Στο άλλο ματς, το… αστείο της υπόθεσης ξεκινά από τη στατιστική του πρώτου ημιχρόνου, όπου βλέπει ότι η Ονδούρα είχε 63%! Αστεία πράγματα.

Οι Ελβετοί κυριάρχησαν, δεν είχαν κανένα πρόβλημα και πήραν την εύκολη νίκη με 3-0. Μόλις στο 6′ ο Σακίρι έγραψε το 1-0 με εξαιρετικό σουτ και στο 31′ από λάθος πάσα της Ονδούρας και αστραπιαία αντεπίθεση ο ίδιος παίκτης με απλό πλασέ έκανε το 2-0.

Η Ονδούρα έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μπένγκστον στο 52′ (έσωσε στη γραμμή ο Ροντρίγκες) για να γίνει το 3-0 στο 71’ πάλι με τον Σακίρι.

Ελβετία: Μπενάλιο, Λιχστάϊνερ, Τζουρού, Σερ, Ρικάρντο Ροντρίγκεθ, Ινλέρ, Μπεχράμι, Μεχμέντι, Τζάκα, Σατσίρι (87′ Τζεμαϊλί), Ντμιτς (74′ Σεφέροβιτς).

Στη βαθμολογία πρώτη η Γαλλία με 7, η Ελβετία με 6 δεύτερη. Ακολουθούν ο Ισημερινός (4) κι η Ονδούρα (0).

By