Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γαλλία: Με δυσκολία πέρασε στην πρώτη ψηφοφορία ο προϋπολογισμός

Kυριάρχησε η αυξημένη αποχή μεταξύ των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος

french-economy

Η Γαλλική σοσιαλιστική κυβέρνηση απέσπασε οριακή πλειοψηφία στην πρώτη ψηφοφορία στην Εθνοσυνέλευση του προϋπολογισμού του 2015, στην οποία κυριάρχησε η αυξημένη αποχή μεταξύ των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος.

Το κομμάτι των εσόδων από τη φορολογία επικυρώθηκε σε πρώτη ανάγνωση με 266 ψήφους υπέρ και 245 κατά. Σχεδόν 60 βουλευτές απείχαν από την ψηφοφορία, εκ των οποίων οι 39 είναι μέλη του Σοσιαλιστικού Κόμματος, που τάσσονται υπέρ της αλλαγής στην κατεύθυνση της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται δύο πρώην υπουργοί της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς, που επικρίνουν τη μεταρρυθμιστική γραμμή και τη στάση του υπέρ των επιχειρήσεων.

Το ποσοστό αποχής στη σημερινή ψηφοφορία από βουλευτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος, που ζητούν από την κυβέρνηση μια πολιτική οικονομικής ανάκαμψης προσανατολισμένη περισσότερο στην ανάπτυξη, είναι σχεδόν ίδιο με αυτό που είχε καταγραφεί την άνοιξη κατά την ψηφοφορία στην Εθνοσυνέλευση του προγράμματος δημοσιονομικής σταθερότητας 2014-2017 (41 αποχές).

By