Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γαλλία: Στρατιωτική κλιμάκωση στην Ουκρανία θα επιφέρει περαιτέρω κυρώσεις

«Είναι σαφές ότι θα ταχθούμε υπέρ νέων κυρώσεων σε περίπτωση στρατιωτικής κλιμάκωσης»

Ukraine Protests

Το Παρίσι θα προτείνει την επιβολή «νέων κυρώσεων σε περίπτωση στρατιωτικής κλιμάκωσης» στην Ουκρανία, όπου οι συγκρούσεις μεταξύ φιλορώσων και της φιλοευρωπαϊκής κυβέρνησης του Κιέβου ενισχύονται, δήλωσε σήμερα ένα μέλος της γαλλικής κυβέρνησης.

«Είναι σαφές ότι θα ταχθούμε υπέρ νέων κυρώσεων σε περίπτωση στρατιωτικής κλιμάκωσης», χρειάζεται «να υπάρξει μια ανάπαυλα από τις δύο πλευρές», δήλωσε ο Ζαν-Μαρί Λε Γκεν, υφυπουργός αρμόδιος για τις σχέσεις με το Κοινοβούλιο, στη διάρκεια πολιτικής εκπομπής στο Europe 1.

«Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στο πρόβλημα», συνέχισε ο σοσιαλιστής αξιωματούχος συνοψίζοντας τη θέση της γαλλικής κυβέρνησης, σε συνεννόηση με τις αρχές της Ουκρανίας: «εδαφική ακεραιότητα και σεβασμός των εκλογών της 25ης Μαΐου».

«Η σημερινή κατάσταση αφήνει περιθώριο δράσης στους προβοκάτορες, πρέπει συνεπώς να υπάρξει απ” όλες τις πλευρές –και χονδρικά από τις δύο πλευρές- μια πολιτική κατευνασμού, αποκλιμάκωσης», δήλωσε ο Λε Γκεν .

Ερωτηθείς σχετικά με το ρόλο της Γαλλίας, το μέλος της κυβέρνησης Βαλς έκανε λόγο για «πολύ ισχυρές διπλωματικές δράσεις, για πρωτοβουλίες που έχουν ήδη αναληφθεί και άλλες που θα αναληφθούν».

By