Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Φόρος και στα smartphones;

Έκθεση εμπειρογνωμόνων υποβλήθηκε σήμερα στον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

smartphoneΗ γαλλική κυβέρνηση θα όφειλε να θεσπίσει έναν ειδικό φόρο στα  smartphones και στις ταμπλέτες για να χρηματοδοτήσει τις τέχνες, και πρέπει επίσης να διαλύσει την κρατική υπηρεσία που παρακολουθεί τις μεταφορτώσεις στο Διαδίκτυο (downloads/uploads), σύμφωνα με μια έκθεση εμπειρογνωμόνων που υποβλήθηκε σήμερα στον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Η έκθεση, που τιτλοφορείται «Δεύτερη Πράξη της πολιτιστικής εξαίρεσης», περιλαμβάνει 80 προτάσεις για το πώς θα συνεχιστεί η πολιτική της Γαλλίας για την επιδότηση των τεχνών στην ψηφιακή εποχή.

Επειδή οι χρήστες του διαδικτύου είναι απρόθυμοι να πληρώσουν για το ψηφιακό περιεχόμενο, είναι όμως πρόθυμοι να δαπανήσουν εκατοντάδες ευρώ σε smartphones και ταμπλέτες για να έχουν πρόσβαση σε αυτό, η κυβέρνηση θα πρέπει να φορολογήσει τις συσκευές αυτές, συστήνει η ομάδα των εμπειρογνωμόνων.

Τα έσοδα του φόρου θα δοθούν στους καλλιτέχνες και τους εκδότες που παράγουν το  περιεχόμενο των έργων αυτών, σημειώνουν οι εμπειρογνώμονες, επικεφαλής των οποίων είναι ο Πιέρ Λεσκίρ, πρώην γενικός διευθυντής του δικτύου Canal+, όπως προστίθεται.

ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By