Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Γαλλία: 5,5 δισ. ευρώ περικοπές το 2014

The Council of the European Union
The Council of the European Union

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό δήλωσε σήμερα ότι η κεντρική κυβέρνηση πρέπει να βρει 5 δισ. ευρώ από περικοπές δαπανών το 2014 καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να πετύχει τον στόχο να ισοσκελίσει τα δημοσιονομικά της στοιχεία μέχρι το 2017.

«Πρέπει να βρούμε 5 δισεκατομμύρια ευρώ σε νέες εξοικονομήσεις στον προϋπολογισμό του κράτους για το 2014», δήλωσε ο Ερό. «Η εξοικονόμηση αυτή θα μας δώσει τη δυνατότητα να εγγυηθούμε την αποκατάσταση των δημόσιων οικονομικών, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη χρηματοδότηση των μέτρων που έχουμε συμφωνήσει για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενίσχυση της κοινωνικής πρόνοιας για τις ευπαθείς ομάδες», είπε.

Ο υπεύθυνος για τον προϋπολογισμό υπουργός Jerome Cahuzac, είχε δήλωσε σε δημοσιογράφους την Πέμπτη ότι οι υπουργοί θα κληθούν να βρου λίγο περισσότερο από 4 δισ. ευρώ σε επιπλέον περικοπές το 2014.

Οι περικοπές αυτές θα προστεθούν σε ένα υπάρχον σχέδιο μείωσης των δημοσίων δαπανών κατά 60 δισεκατομμύρια ευρώ, για την πενταετή θητεία του Προέδρου Francois Hollande από το κόψιμο του κρατικού προϋπολογισμού, το κόστος υπουργικών και άλλων δαπανών.

(Πηγή: Reuters)[space size=»30″]

 

By