Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γαλλίδα μετέφερε ηρωίνη στη Χίο

Συνελήφθη για δεύτερη φορά.

hrwini«Βαποράκι» κατ΄επάγγελμα ήταν μια 55χρονη Γαλλίδα που συνελήφθη για δεύτερη φορά μεταφέροντας «σκληρά» ναρκωτικά για λογαριασμό άλλων σε ελληνικό νησί. Εντολέας της ήταν ένας Έλληνας κάτοικος Χίου και ο αδελφός του θα της έδινε 500 ευρώ ως αμοιβή.

Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες ότι η αλλοδαπή που είχε συλληφθεί και στο παρελθόν θα μετέφερε ναρκωτικά και την περίμεναν στο λιμάνι της Χίου, μόλις αποβιβάστηκε από το πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά. Πάνω της βρέθηκαν 100 γραμμάρια ηρωίνης και αμέσως συνελήφθη ένας 29χρονος Έλληνας που περίμενε για να τα παραλάβει και να πληρώσει την μεταφορέα.

Όπως αποδείχθηκε, είναι ο αδελφός του 28χρονου που έκλεισε τη συμφωνία για την μεταφορά των ναρκωτικών, αλλά δεν έχει εντοπιστεί και αναζητείται. Ο 29χρονος και η Γαλλίδα παραπέμφθηκαν στον αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου για κατοχή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών.

Σε μπλόκο της Ασφαλείας έπεσε ένας 31χρονος Έλληνας στη Φλώρινα που λίγο νωρίτερα είχε αγοράσει 30 ναρκωτικά χάπια χωρίς να διαθέτει συνταγή γιατρού. Οι αστυνομικοί που τα κατάσχεσαν  διαπίστωσαν ότι δεν του τα πούλησε φαρμακοποιός αλλά μία 36χρονη Ελληνίδα, η οποία εντοπίστηκε και συνελήφθη. Στο σπίτι της κατασχέθηκαν σπόροι κάνναβης, ενώ συνελήφθη ένας 26χρονος Έλληνας που και αυτός είχε μόλις αγοράσει οκτώ ναρκωτικά χάπια. Και οι τρεις οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

Την ατομική χασισοφυτεία ενός 36χρονου ανακάλυψαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι του, στην περιοχή της Μάνδρας Έβρου. Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν τρία δενδρύλλια κάνναβης και συνέλαβαν τον καλλιεργητή που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

By