Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γατο-καφέ στο Παρίσι!

Καφετέρια στο Παρίσι θα σερβίρει καφέ συνοδεία… γουργουρητών από γάτες.

gates dyoΤο πρώτο γατο-καφέ στα πρότυπα της Ιαπωνίας -που έχει τα πρωτεία στα εκκεντρικά trend- θα ανοίξει σύντομα στη γαλλική πρωτεύουσα. Δε θα σερβίρει… γατουτσίνο, αλλά θα προσφέρει στους θαμώνες τη δυνατότητα να απολαύσουν τον καφέ τους χαϊδεύοντας μία από τις γάτες του καταστήματος και να χαλαρώσουν υπό τον ήχο γουργουρητών.

Η ιδέα έχει και… επιστημονική βάση, καθώς το γουργουρητό της γάτας θεωρείται από ορισμένους ότι βοηθά όσους πάσχουν από άγχος, αϋπνίες και φοβίες, ενώ η χαλαρωτική του επίδραση φέρεται ευεργετική ακόμη και για τους καρδιοπαθείς.

Η ανατολίτικη φιλοσοφία θεωρεί γενικότερα ότι η καθημερινή επαφή με τη φύση και με κατοικίδια ζώα ξεκλειδώνει τα ενεργειακά κέντρα του σώματος και προσφέρει ηρεμία και καλή ψυχική διάθεση.

Όμως υπάρχουν και κάποιοι στη Γαλλία που δεν είναι καθόλου ήρεμοι στο άκουσμα αυτής της είδησης. Οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων, με πρώτη την άλλοτε «γατούλα» του γαλλικού σινεμά Μπριζίτ Μπαρντό, διαμαρτύρονται διότι στο γατο-καφέ τα ζώα θα αντιμετωπίζονται κατά τη γνώμη τους ως αντικείμενα.

Τα γατοκαφέ είναι ήδη πολύ δημοφιλή στην Ιαπωνία, ενώ η πρώτη καφετέρια τέτοιου τύπου επί ευρωπαϊκού εδάφους έχει ήδη ανοίξει στη Βιέννη, με πέντε χνουδωτές γάτες να προσφέρουν συντροφιά, χάδια και γουργουρητά στους θαμώνες.

Πηγή: Focus.de

(Visited 1 times, 1 visits today)
By