Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΓΓΠΣ: Ηλεκτρονικά η αποστολή όλων των βεβαιώσεων αποδοχών και συντάξεων

Στόχος  είναι σταδιακά η προσυμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων με τα εισοδήματα να επεκταθεί σε όλες τις κατηγορίες φορολογούμενων

ΑΡΧΕΙΟΥ
ΑΡΧΕΙΟΥ

Υποχρεωτικά, έως τις 28 Μαρτίου, όλοι οι εργοδότες και τα ασφαλιστικά ταμεία θα πρέπει να αποστείλουν ηλεκτρονικά στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων τις βεβαιώσεις αποδοχών, συντάξεων, αμοιβών από ελεύθερα επαγγέλματα και εμπορικές επιχειρήσεις. Αυτό προβλέπει απόφαση του γενικού γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, στο πλαίσιο της πολιτικής διασταυρώσεων που πραγματοποιεί η ΓΓΠΣ αλλά και προκειμένου να ξεκινήσει η πρώτη φάση των προσυμπληρωμένων με εισοδήματα δηλώσεων που θα αφορά τους συνταξιούχους.

Η ηλεκτρονική αποστολή των βεβαιώσεων, όπως προβλέπεται στην απόφαση, δεν απαλλάσσει τους εργοδότες από την υποχρέωση έκδοσης και χορήγησής τους στους εργαζόμενους ή τους συνταξιούχους ως τις 15 Φεβρουαρίου για τη συμπλήρωση και υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Στόχος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων είναι σταδιακά η προσυμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων με τα εισοδήματα να επεκταθεί σε όλες τις κατηγορίες φορολογούμενων, στο πλαίσιο της πολιτικής απλοποίησης της συμπλήρωσης και υποβολής τους στις φορολογικές αρχές.

By