Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα

Προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες

καιρος

Γενικά αίθριο καιρό προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Στη Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στο Σαρωνικό νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα στα ανατολικά. Οι άνεμοι πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινες ώρες και βελτίωση το βράδυ. Στην υπόλοιπη Μακεδονία γενικά αίθριος ο καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα επικρατήσουν λίγες τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα με πιθανότητα σποραδικών βροχών ή όμβρων κυρίως στη Θεσσαλία, την Εύβοια και τις Σποράδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι 3 με 4 και από το απόγευμα στις Κυκλάδες 5 τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα επικρατήσει γενικά αίθριος και μόνο στα βόρεια θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία πνέει από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Κεφαλονιά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία κυμαίνεται από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

 

By