Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Φ. Γεννηματά: Δεν επεξεργαζόμαστε άλλη πρόταση για τα ΕΑΣ

Η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας κάλεσε  τα κόμματα να στηρίξουν την ΠΝΠ που παρέχει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι

ELVOa

Καμία άλλη πρόταση πέραν αυτής που διαπραγματεύεται αυτή την ώρα με την τρόικα για το μέλλον της ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα) δεν συζητά η κυβέρνηση, επεσήμανε στη Βουλή η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φ. Γεννηματά, καλώντας τα κόμματα να στηρίξουν την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που παρέχει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.

«Η πρότασή μας απαντάει στις ανάγκες της εθνικής άμυνας, εξασφαλίζει την ασφάλεια του εφοδιασμού και την προοπτική και παράλληλα απαντά στην ανάγκη μιας βιώσιμης εταιρίας, χωρίς να χρειάζεται να πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος», ανέφερε η Φ. Γεννηματά, προσθέτοντας ότι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα βρίσκονται σε πολύ κρίσιμο στάδιο.

Επιφυλάξεις για τη στάση που θα τηρήσει στην Ολομέλεια κράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας τόσο την αντίδραση της Φ. Γεννηματά όσο και του Κ. Τασούλα από τη ΝΔ. «Έχετε δίκιο. Σας λέω λοιπόν να μην ψηφίσετε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ώστε να κλείσει το εργοστάσιο και να μην μπορέσουν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι», ήταν το καυστικό σχόλιο του βουλευτή της ΝΔ.

«Εδώ δεν χωρούν μισόλογα, δεν μπορεί κανείς να λέει ότι «νοιάζομαι για το μέλλον της εταιρείας, αλλά δεν παίρνω την ευθύνη να δώσω τη μοναδική λύση που υπάρχει αυτή τη στιγμή για να διατηρηθεί και να συνεχίσουμε τη διαπραγμάτευση όσο πιο σκληρά μπορούμε όπως έχουμε κάνει μέχρι τώρα», είπε προς τον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για υιοθέτηση στάσης Πόντιου Πιλάτου. «Η εταιρεία μπορεί να είναι βιώσιμη, μάχομαι επί μήνες για να την κρατήσω ανοιχτή και να μην καταρρεύσει με όλο αυτό το πλέγμα των προβλημάτων της και θεωρώ ότι είναι ένα ζήτημα και μια προσπάθεια που αξίζει να στηριχθεί από όλες τις πτέρυγες της Βουλής», επεσήμανε η Φ. Γεννηματά.

Περιέγραψε δε, με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση που επικρατεί σήμερα, καθώς οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, χωρίς διοίκηση, με μηδενικές συμβάσεις και 87 εκατομμύρια ευρώ ενισχύσεις τα τελευταία 3 χρόνια και υπό έλεγχο για παράνομες ενισχύσεις.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By