Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γερμανία: Ακυρώθηκαν πτήσεις λόγω απεργίας των δημοσίων

Η απεργία επηρέασε την κίνηση σε όλα τα μεγάλα αεροδρόμια της χώρας, ενώ ακινητοποιήθηκαν οι δημόσιες συγκοινωνίες

german-strikeA

Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα στη Γερμανία λόγω της μεγάλης απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα που ζητούν αύξηση των αποδοχών τους και στην οποία μετείχε το προσωπικό εδάφους επτά αεροδρομίων της χώρας. Απεργίες πραγματοποιούνται στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, το τρίτο μεγαλύτερο της Ευρώπης και του Μονάχου, στο οποίο ακυρώθηκαν 130 πτήσεις. Και οι δύο αερολιμένες εξυπηρετούνται από την Lufthansa, την πρώτη γερμανική αεροπορική εταιρία. Η απεργία επηρέασε επίσης την κίνηση στα αεροδρόμια της Κολωνίας/Βόννης και του Ντίσελντορφ (δυτικά) του Βερολίνου (ανατολικά) του Αμβούργου και του Ανόβερου (βόρεια).

Προκειμένου να μην επαναληφθεί το χάος που προκλήθηκε από την απεργία των εργαζομένων στις υπηρεσίες ασφάλειας τον περασμένο μήνα, όταν χιλιάδες είχαν εγκλωβιστεί στους τερματικούς σταθμούς της Φρανκφούρτης, η Lufthansa ενημέρωσε εκ των προτέρων το επιβατικό κοινό και ακύρωσε το ένα τρίτο των πτήσεων που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα, στις οποίες περιλαμβάνονται σχεδόν όλες οι εσωτερικές πτήσεις και αυτές των μικρών αποστάσεων εντός της Ευρώπης στη διάρκεια της απεργίας που άρχισε στις 04.30′ ώρα Ελλάδος και λήγει στις 15.30′.

Ακινητοποιημένα μένουν τα λεωφορεία, τα τραμ και τα μετρό σε όλες τις γερμανικές πόλεις, ενώ οι γερμανικοί σιδηρόδρομοι (Deutsche Bahn) έβαλε επιπλέον δρομολόγια για να ανταποκριθεί στη ζήτηση.

By