Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Γερμανία: Η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία καταργεί 3.500 θέσεις εργασίας

Η εταιρεία Barmer GEK, ο μεγαλύτερος πάροχος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στη χώρα, ανακοίνωσε ότι καταργεί 3.500 θέσεις εργασίας, οι οποίες αντιστοιχούν στο 20% του συνολικού προσωπικού της

barmer

Η εταιρεία Barmer GEK, ο μεγαλύτερος πάροχος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στη Γερμανία, ανακοίνωσε ότι καταργεί 3.500 θέσεις εργασίας, οι οποίες αντιστοιχούν στο 20% του συνολικού προσωπικού της, επικαλούμενη τις επιδεινούμενες συνθήκες τις αγοράς και τις μεταβολές στις συμπεριφορές των πελατών της.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Μπάρμερ Κρίστοφ Στράουμπ ανέφερε σε μια ανακοίνωση της εταιρείας που εκδόθηκε σήμερα ότι η επιχείρηση σχεδιάζει να μειώσει τον αριθμό των γραφείων που υποδέχονται πελάτες και να βελτιώσει αντ” αυτών τις υπηρεσίες της μέσω του κέντρου τηλεφωνικής εξυπηρέτησης και του διαδικτύου.

«Η ανάλυσή μας καταδεικνύει ότι όλο και περισσότεροι πελάτες κάνουν τις δουλειές τους μέσω τηλεφώνου ή Διαδικτύου και λιγότεροι έρχονται στα γραφεία μας», σημείωσε ο Στράουμπ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι επιδεινούμενες συνθήκες της αγοράς για τους πάροχους υπηρεσιών υγείας είναι άλλος ένας παράγων που οδήγησε στην απόφαση.

«Η οικονομική κατάσταση των ασφαλιστικών εταιρειών και των παρόχων υγείας είναι ακόμη καλή, αλλά θα επιδεινωθεί σημαντικά», προέβλεψε. Ο στόχος της Μπάρμερ είναι να μειώσει τα κόστη της κατά 250 εκατ. ευρώ ως 300 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

By