Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Γερμανία και ΗΠΑ δεν τα βρίσκουν στα οικονομικά

Αγεφύρωτες οι διαφορές Ουάσινγκτον-Βερολίνου για τη γερμανική οικονομική πολιτική

obama_merkel636
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέρριψε εκ νέου σήμερα, μετά τη συνάντησή του με τον ομόλογό του των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζακ Λου, τις εκκλήσεις της Ουάσινγκτον προς το Βερολίνο να μειώσει την εξάρτηση της γερμανικής οικονομίας από τις εξαγωγές και τα εμπορικά πλεονάσματα και να υιοθετήσει μια πιο «ενεργή» πολιτική για την τόνωση της εσωτερικής ζήτησης και των επενδύσεων εντός της ιδίας.
Ο Λου, ο οποίος επισκέφθηκε την πρωτεύουσα της Γερμανίας σήμερα, κάλεσε εκ νέου την κυβέρνηση της χώρας αυτής να προωθήσει μια άλλη οικονομική πολιτική. «Θεωρούμε ότι οι πολιτικές οι οποίες προωθούν περαιτέρω τις επενδύσεις και την εσωτερική ζήτηση θα ήταν καλές για τη γερμανική οικονομία αλλά και την παγκόσμια οικονομία», δήλωσε σε κοινή συνέντευξη Τύπου μετά τις συνομιλίες που είχαν με τον Σόιμπλε.

Πρόσκληση Ομπάμα σε Μέρκελ

Πρόσκληση να επισκεφθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες εντός του έτους απηύθυνε ο Μπαράκ Ομπάμα στην Άνγκελα Μέρκελ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Τετάρτη με επίκεντρο τις κινήσεις προς μία εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Ευρώπης, καθώς και την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Η επίσκεψη θα δώσει την ευκαιρία στον Ομπάμα για «επιδιορθωτικές» κινήσεις μετά διπλωματικό σεισμό που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (NSA) παρακολουθούσε (και) το κινητό τηλέφωνο της Γερμανίδας καγκελαρίου.

Στη σύντομη ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος για την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών αναφέρεται πως ο Μπαράκ Ομπάμα ευχήθηκε επίσης στην καγκελάριο της Γερμανίας ταχεία ανάρρωση μετά τον τραυματισμό που υπέστη κάνοντας σκι.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By