Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Γερμανία: «Μάταιες» οι επικρίσεις για αλλαγή πολιτικής

Επιμένει ο Σόιμπλε σε λίγες, αλλά «ουσιαστικές» επενδύσεις

σοιμπλε

Ο στόχος δεν είναι να επενδύουμε υπερβολικά, αλλά ουσιαστικά, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, απαντώντας επί της ουσίας στις επικρίσεις που δέχεται η γερμανική κυβέρνηση για την άρνησή της να αλλάξει η πολιτική ώστε να στηριχθεί η ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων απασχόλησης.

Σύμφωνα με τον Μάρτιν Γέγκερ, οι προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν στο Βερολίνο να επιστρέψει στην ανάπτυξη και να δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης είναι οι δομικές μεταρρυθμίσεις, η ενίσχυση των δημόσιων λογαριασμών και οι επενδύσεις χρηματοδοτημένες κυρίως από ιδιωτικά κεφάλαια. Έτσι, ο ίδιος χαρακτήρισε μάταιες τις επικρίσεις που δέχεται η Γερμανία αναφορικά με τις μικρές επενδύσεις, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «επενδύουμε ήδη με ουσιαστικό τρόπο».

Αυτή άλλωστε θα είναι και η θέση της γερμανικής κυβέρνησης την Παρασκευή και το Σάββατο, στη διάρκεια της συνόδου κορυφής των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των 20 ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου (G20) στο Κερνς της Αυστραλίας.

By