Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γερμανία: με οδηγό το πάθημα των Ιταλών…

Μετά την κυριαρχία της με 4-0 επί της Πορτογαλίας, η Γερμανία κοντράρεται σε λιγότερο από μισή ώρα με τη Γκάνα στην Φορταλέζα με τη σκέψη της… στο παρελθόν!

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Οι Γερμανοί βλέπετε, στα τελευταία πέντε Μουντιάλ, δεν έχουν καταφέρει να σημειώσουν παρά μόνο μία νίκη σε δεύτερο, συνεχόμενο παιχνίδι τους!

«Ξέρουμε ότι το 2008 και το 2010 αποτύχαμε στη δεύτερη αγωνιστική, είδαμε την Ιταλία εδώ, να χάνει από την Κόστα Ρίκα και την Αυστραλία παραλίγο να νικήσει την Ολλανδία…», ήταν το σχόλιο του Γιόακιμ Λεβ που αναφέρθηκε στην αντίπαλο των «πάντσερ»:

«Είναι γρήγορη και ιδιαίτερα αθλητική ομάδα, πολλοί από τους παίκτες της παίζουν σε μεγάλους συλλόγους. Ακόμα και σε υψηλές θερμοκρασίες τρέχουν για 90 λεπτά και σε ένα παιχνίδι που παίζουν την πρόκριση στους 16, θα δώσουν μάχη μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Γι” αυτούς, το παιχνίδι είναι σαν τελικός και θα πρέπει να είμαστε συμπαγείς και σταθεροί αμυντικά. Είναι απαραίτητο να πάμε στο τελευταίο παιχνίδι χωρίς την ανάγκη να νικήσουμε για να προκριθούμε».

Σαφής λοιπόν η διάθεση των Γερμανών στο παιχνίδι, να θέλουν να… καθαρίσουν με την υπόθεση πρόκριση αλλά, η Γκάνα –που, το ‘10 έφθασε στα προημιτελικά του Μουντιάλ- δεν προσφέρεται για εύκολο θύμα.

Στο αφρικανικό στρατόπεδο πάντως η κατάσταση μάλλον δεν είναι ευχάριστη, καθώς πληροφορίες μιλούν για πολύ κακές σχέσεις του προπονητή με τους παίκτες. Η ομοσπονδία διαψεύδει τα πάντα, ωστόσο ο τύπος επιμένει και κάνει λόγο για απρεπή συμπεριφορά εναντίον του, από Μπόατενγκ και Εσιέν.

Τον αγώνα -όπου θα συναντηθούν ξανά τα ετεροθαλή αδέρφια, ο αμυντικός Τζέρομ Μπόατενγκ της Γερμανίας και ο Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ της Γκάνας- θα σφυρίξει βραζιλιάνος διαιτητής αν, αυτό, μπορεί να σημαίνει κάτι.

Στις δύο συναντήσεις τους μέχρι τώρα, οι Γερμανοί είχαν επικρατήσει σε φιλικό το 1993 με 6-1, ενώ το 2010 στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής κέρδισαν με 1-0.

By