Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γερμανική προέλαση στις ΗΠΑ! Για την τεράστια Μπάγερν του Μονάχου μιλάμε…

Εντείνει τις προσπάθειές της η μεγάλη Μπάγερν (του Μονάχου) προκειμένου να εδραιωθεί στην όλο και αναπτυσσόμενη αμερικανική ποδοσφαιρική αγορά και, κατ’ επέκταση, να καρπωθεί μεγαλύτερο μερίδιο από τα κέρδη.

Allianz_Stadium_1-e1300724857878Μετά από τη δημιουργία θυγατρικής εταιρείας, της FC Bayern Munich LLC, και του ανοίγματος εμπορικού γραφείου στη Νέα Υόρκη, οι Βαυαροί ανακοίνωσαν τη σύναψη συνεργασίας με μία από τις μεγαλύτερες και πιο οργανωμένες ακαδημίες ποδοσφαίρου στις ΗΠΑ, την Global Premier Soccer.

Η GPS έχει πολλές χιλιάδες παιδιά στις τάξεις των «ποδοσφαιρικών σχολείων» που διαθέτει σε 11 πολιτείες της αμερικανικής επικράτειας. Οι δύο πλευρές θα ξεκινήσουν την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, ιδεών και εμπειριών, ενώ πολλά στελέχη της ακαδημίας της Μπάγερν θα μετακινηθούν στην Βόρεια Αμερική.

«Αυτή είναι μία από τις πρώτες πρωτοβουλίες που παίρνουμε για να δημιουργήσουμε μία πιο στενή σχέση με τους φίλους του ποδοσφαίρου στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο επικεφαλής του εμπορικού παραρτήματος της Μπάγερν, Ρούντολφ Βιντάλ.

Πριν από λίγους μήνες, οι πρωταθλητές Γερμανίας έκαναν περιοδεία στην Αμερική και έδωσαν φιλικό αγώνα απέναντι σε ομάδα επίλεκτων από το τοπικό επαγγελματικό πρωτάθλημα, το MLS. Ο Βιντάλ δήλωσε στο πρακτορείο Reuters: «Το όνομα της Μπάγερν Μονάχου έχει γίνει πάρα πολύ γνωστό τα τελευταία χρόνια με τις συνεχείς παρουσίες της ομάδας στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ που είναι το σπουδαιότερο ποδοσφαιρικό προϊόν. Επιπλέον, είχαμε την τύχη να έχουμε επτά ποδοσφαιριστές στην Εθνική ομάδα της Γερμανίας που θριάμβευσε στα γήπεδα της Βραζιλίας».

Ο βαυαρικός σύλλογος έχει ήδη λανσάρει μία ιστοσελίδα αποκλειστικά για τις ΗΠΑ καθώς και ηλεκτρονικό κατάστημα από το οποίο οι Αμερικανοί φίλοι της ομάδας μπορούν να προμηθεύονται προϊόντα του συλλόγου.

«Μετά από επαγγελματική έρευνα αγοράς που κάναμε όλο αυτό το διάστημα μετά την ίδρυση της «Bayern LLC», καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως έχουμε 1 εκατ. οπαδούς. Δεν μιλάμε για κάποιους που ασχολούνται περιστασιακά με την ομάδα αλλά για κόσμο που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Επιπροσθέτως, υπάρχει και ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού με γερμανική καταγωγή που στην πλειοψηφία του υποστηρίζει τη Μπάγερν», πρόσθεσε ο Βιντάλ.

Ο γερμανικός ποδοσφαιρικός γίγαντας δεν παίζει μόνος του στο «γήπεδο» της αμερικανικής αγοράς, αφού οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ έχουν αποκτήσει οπαδική βάση εδώ και δεκαετίες ενώ, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ στηρίζονται στα εκατομμύρια ισπανόφωνων της χώρας.

Ο δρόμος προς την κορυφή της αγοράς των ΗΠΑ είναι δύσκολος για το Βιντάλ και τους συνεργάτες του, αλλά η Μπάγερν έχει αποδείξει πως παίρνει αυτό που θέλει.

By