Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Γερμενής: Ο παππούς μου αγοράζε Ριζοσπάστη το ’60!

Δεν έχω ούτε τανκς, ούτε τίποτα, δήλωσε στην επιτροπή της Βουλής

© FOSPHOTOS Panayiotis Tzamaros
© FOSPHOTOS Panayiotis Tzamaros

«Η δίωξη μου είναι πολιτική», δήλωσε ο βουλευτής Γιώργος Γερμενής, ο οποίος κατέθεσε στην στην επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής, με θέμα την άρση της ασυλίας των έξι βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Παρόντες είναι μόνον ο Γιώργος Γερμενής και ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, ενώ οι Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Στάθης Μπούκουρας δεν εμφανίστηκαν.

«Δεν περίμενα ποτέ ότι θα ερχόταν η εποχή που θα με κατηγορούσαν για ανατροπή του πολιτεύματος, για εσχάτη προδοσία, εγώ που έχω την ελληνική σημαία στο σπίτι μου. Δεν έχω ούτε τανκς, ούτε τίποτα», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «γίνεται ένα κυνήγι μαγισσών αυτή τη στιγμή γύρω από όσους στηρίζουν τη Χρυσή Αυγή, όπως θυμάμαι τον παππού μου, που τη δεκαετία του ’60 έστελνε τη μητέρα μου να του φέρει το Ριζοσπάστη και να τον κρύψουν να μην τη δουν. Ζήτησα να αρθεί η ασυλία μου».

Ο Γιώργος Γερμενής μαζί με τους Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Στάθη Μπούκουρα κατηγορούνται για το αδίκημα της ένταξης σε εγκλητική οργάνωση και την διεύθυνση αυτής με τους ανακριτές να αναφέρουν στο διαβιβαστικό τους σημείωμα προς τη Βουλή πως σκοπός της οργάνωσης, όπως προκύπτει από τις μαρτυρικές καταθέσεις, ήταν η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος.

By