Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Γεωργιάδης: Ανάγκη θεσμοθέτησης ανώτατης τιμής στα ΜΗΣΥΦΑ

«Υπάρχει μία γενική ιδέα απελευθέρωσης των πάντων. Η αγορά όμως του φάρμακου είναι μία ρυθμισμένη αγορά»

farmaka640_201113

Την ανάγκη θεσμοθέτησης μίας ανωτάτης τιμής στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ), προκειμένου να μην υπάρχουν απότομες αυξήσεις που πλήττουν τους καταναλωτές, τόνισε το πρωί της Δευτέρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Η τρόικα, όπως ανέφερε, έχει καταλάβει τα επιχειρήματα του υπουργείου Υγείας κάτι που θα φανεί και στην τελική συμφωνία μεταξύ της τριμερούς και της κυβέρνησης.

«Υπάρχει μία γενική ιδέα απελευθέρωσης των πάντων. Η αγορά όμως του φάρμακου είναι μία ρυθμισμένη αγορά», προσέθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Οι δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη έρχονται καθώς σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη τα φαρμακεία είναι κλειστά, στο πλαίσιο της 48ωρης προειδοποιητικής πανελλαδικής απεργίας που έχει κηρύξει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).

Οι φαρμακοποιοί εκφράζουν την αντίθεσή τους στην επιμονή των εκπροσώπων της τρόικας σε ό,τι αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ιδιωτικών φαρμακείων και τα πληθυσμιακά κριτήρια για την ίδρυση αυτών, την απελευθέρωση των ΜΗΣΥΦΑ και την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας.

Ο ΠΦΣ έχει μάλιστα προειδοποιήσει πως τυχόν αποδοχή των αξιώσεων της τρόικα για τα ΜΗΣΥΦΑ ή την απελευθέρωση του καθεστώτος λειτουργίας φαρμακείων μπορεί να επιφέρει απεργίες ακόμα και έως τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

By