Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αδ. Γεωργιάδης: Αν χρειαστεί, θα κλείσω νοσοκομεία

adonis nd geordiadis boyli vouli

Ο νέος υπουργός Υγείας εμφανίστηκε αποφασισμένος να αλλάξει άμεσα τον χώρο της Υγείας.

fosphotos.com
fosphotos.com

Διατεθειμένος να υποστηρίξει οποιαδήποτε μεταρρύθμιση χρειαστεί εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

«Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχω ελέγξει τα πάντα. Νοσοκομεία, ζημίες, κόστη, χρησιμότητα, κλίνες. Εάν χρειαστεί να κλείσω νοσοκομεία, θα τα κλείσω» τόνισε με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», μέσω της οποίας προανοίγγειλε εξονυχιστικούς ελέγχους στο πεδίο των εγκρίσεων δαπανών και σαρωτικές αλλαγές στις διοικήσεις των νοσοκομείων της χώρας, μέσα στο προσεχές 15ήμερο.

Παράλληλα, αναφορικά με τις οφειλές στον τομέα της Υγείας, σημείωσε πως αυτές είναι περί τα 1,7 δισ. ευρώ και δεσμεύτηκε ότι πολύ γρήγορα, ακόμη και με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, θα προχωρήσει, ώστε να αποπληρωθούν.

«Είμαστε πλήρως έτοιμοι σε ό,τι αφορά τα προαπαιτούμενα. Δεν πρόκειται να ξεφύγει τίποτε» υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Θα υλοποιηθούν όλες οι δεσμεύσεις που έχει δώσει η χώρα και δεν θα ρισκάρουμε τις επόμενες δόσεις».

Τέλος, όσον αφορά στον ΕΟΠΥΥ, όπου παρατηρείται ογκώδες έλλειμμα, η πρόταση με την οποία ζητεί να αντιμετωπισθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα, είναι οι επιστροφές των ποσών που υπερβαίνουν τις προϋπολογισθείσες δαπάνες (claw back), οι μειώσεις τιμών σε εξετάσεις και λοιπές δαπάνες περίθαλψης αλλά και οι εκτεταμένοι ποσοτικοί έλεγχοι δαπανών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By