Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γεωργιάδης για Τομπούλογλου: Μηδενική ανοχή στη διαφθορά

Ο υπουργός Υγείας πρόκειται να συναντηθεί με τα μέλη του Δ.Σ. του Ιδρύματος προκειμένου να τους ζητηθεί η παραίτηση του κ. Τομπούλογλου

adonis2

«Την παραμικρή ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς» δεν πρόκειται να επιδείξει η κυβέρνηση, δήλωσε ο υπουργός Υγείας “Αδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή την επ΄ αυτοφόρω σύλληψη του πρώην προέδρου του νοσοκομείου παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», ζητώντας παράλληλα την παραδειγματική τιμωρία του.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Γεωργιάδης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρωθυπουργός είχε ενημερωθεί εδώ και μήνες ότι υπήρχαν προβλήματα με το συγκεκριμένο πρόσωπο, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι ήταν μία εξαιρετικά επιτυχής επιχείρηση της ελληνικής αστυνομίας, η οποία αξιοποίησε όλες τις σχετικές πληροφορίες, όπως είπε.

«Η επ΄ αυτοφώρω σύλληψη του κ. Τομπούλογλου αποδεικνύει ότι με την παρούσα κυβέρνηση και τον συγκεκριμένο πρωθυπουργό, δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση ο οποιοσδήποτε νομίζει ότι έχει κάποιες γνωριμίες ή κάποιες προνομιακές σχέσεις με ένα κόμμα, πως μπορεί να την γλιτώσει», ανέφερε ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για εντολή πρωθυπουργού «όλοι να υφίστανται τις συνέπειες του νόμου», όπως είπε.

Όσον αφορά τον διορισμό του συλληφθέντα, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι είχε διοριστεί από το Ίδρυμα «Αγλαΐα Κυριακού», του οποίου είναι ισόβιο μέλος του και βάσει νόμου είναι υποχρεωμένη η εκάστοτε κυβέρνηση να δέχεται τις αποφάσεις του Δ.Σ. του Ιδρύματος.

Τέλος, επισημαίνεται ότι ο υπουργός Υγείας πρόκειται να συναντηθεί με τα μέλη του Δ.Σ. του Ιδρύματος προκειμένου να τους ζητηθεί η παραίτηση του κ. Τομπούλογλου καθώς επίσης και οι τρόποι με τους οποίους η κυβέρνηση μπορεί να έχει μεγαλύτερη ανάμειξη στο «Αγλαΐα Κυριακού».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By