Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γεωργιάδης: Δεν θα απολυθεί κανείς στο χώρο της υγείας

Όχι απολύσεις στο χώρο της υγείας, αλλά κινητικότητα με χρονοδιάγραμμα δύο μηνών, εξήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

fosphotos.com
fosphotos.com

«Δε θα απολυθεί κανένας στο χώρο της υγείας, γιατί η υγεία έχει πολλά κενά. Είμαστε ένα υπουργείο, που ζητά κόσμο», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, στην πρωινή εκπομπή του Mega, προσπαθώντας να κατευνάσει τις αντιδράσεις. Τόνισε ότι  στον τομέα της υγείας θα γίνουν μετακινήσεις εντός της ίδιας υγειονομικής περιφέρειας πάντα.

Σε πρώτη φάση θα υπαχθούν σε καθεστώς κινητικότητας 1.250 εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας, πλην ιατρών, σημείωσε και ανέφερε: «Σε εμάς η κινητικότητα θα είναι πολύ γρήγορη. Λέμε ότι θα μπορούσαμε να το κάνουμε εντός ενός μηνός, αλλά λόγω γραφειοκρατίας σας λέω δύο. Όποιος μπαίνει σε κινητικότητα θα ξέρει από την αρχή που θα πάει και απλά θα περιμένει να τελειώσει η γραφειοκρατία».

Ο κ.Γεωργιάδης υποστήριξε ότι η κινητικότητα στο χώρο της υγείας θα προχωρήσει πολύ γρήγορα διότι σε αντίθεση με άλλους τομείς δεν θα χρειαστεί η ίδια διαδικασία αξιολόγησης δεδομένου ότι όπως είπε: «Εάν κάποιος κάνει για νοσηλευτής για το Χ νοσοκομείο κάνει και για το Ψ».

Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε πολλές φορές την ανάγκη κινητικότητας στο χώρο της υγείας, διότι: «Έχουμε νοσοκομεία που δεν έχουν προσωπικό και άλλες μονάδες που έχουν προσωπικό αλλά δεν έχουν δουλειά». Στο ερώτημα γιατί οι αναγκαίες μετακινήσεις δεν μπορούν να γίνουν χωρίς να υπαχθούν οι εργαζόμενοι στο καθεστώς της κινητικότητας απάντησε ότι αυτό είναι το αναγκαστικό στάδιο από το οποίο πρέπει να περάσει ένας υπάλληλος όταν καταργείται η οργανική του θέση μέχρι να πάει στην επόμενη.

Ο κ.Γεωργιάδης προανήγγειλε ότι θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη -για τον οποίο μίλησε με τα πιο θερμά λόγια- εντός της εβδομάδας για την κινητικότητα στο χώρο της υγείας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By