Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Γεωργιάδης: Δόξα τον υπουργό…

«Thank God» (Δόξα τω Θεώ), φέρεται ότι απάντησε η Γκρίφιθ. «No thank the minister!», έσπευσε να την διορθώσει ο υπουργός Υγείας

adonis-tilefonoA

Μια… λεπτομέρεια από τη χθεσινή συνάντηση που είχε ο Άδωνις Γεωργιάδης με την πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Φαρμακοβιομηχάνων, Τζέιν Γκρίφιθ, μας μεταφέρει ο «μικροπολιτικός».

Στη συνάντηση, παρόντες ήταν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, Κωνσταντίνος Φρουζής και άλλοι εκπρόσωποι του κλάδου.

Όπως αναφέρει ο «Mικροπολιτικός», η Γκρίφιθ αναγνώρισε ότι επί υπουργείας του Γεωργιάδη έγινε το πρώτο βήμα για την εισαγωγή καινοτόμων φαρμάκων στην Ελλάδα.

Ωστόσο, ρώτησε τον υπουργό με ποιους μηχανισμούς σκέφτεται να εξασφαλίσει την πρόσβαση των ασθενών σε αυτά και στο μέλλον.

Τα καινοτόμα φάρμακα, θα μπουν στην αγορά μέσα στις επόμενες εβδομάδες απάντησε ο Άδωνις. Πρόσθεσε όμως, ότι για να είναι πιο βιώσιμο το σύστημα θα πρέπει να αυξηθεί η διείσδυση των γενοσήμων.

Αυτό, όπως είπε, θα εξασφαλίσει ένα χαμηλό επίπεδο μηνιαίας δαπάνης και άρα θα ελαχιστοποιηθεί και ο κίνδυνος να πληρώνουν οι εταιρείες τα «σπασμένα».

«Thank God» (Δόξα τω Θεώ), φέρεται ότι απάντησε η Γκρίφιθ. «No thank the minister!», έσπευσε να την διορθώσει ο Γεωργιάδης.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

By