Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Γεωργιάδης: Εκτός πραγματικότητας όσοι λένε ότι ο Μεϊμαράκης είναι σε σύγκρουση με το Μαξίμου

«Πυροτέχνημα του ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση για δημοψήφισμα»

adonis2

«Πυροτέχνημα» χαρακτηρίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα σε συνέντευξή που παραχώρησε στο ΑΠΕ.

Παράλληλα επιχείρησε να υποβαθμίσει τη διαφωνία Μειμαράκη με την κυβέρνηση για το θέμα της άθροισης των προτάσεων τονίζοντας πως «η άποψη ότι ο πρόεδρος της Βουλής είναι σε σύγκρουση με το Μέγαρο Μαξίμου είναι τελείως εκτός πραγματικότητας» ενώ σπέυδει να επισημάνει χαρακτηριστικά «Ο πρόεδρος της Βουλής εκ του θεσμικού του ρόλου μπορεί να σχολιάζει αυτά που συμβαίνουν στο κοινοβούλιο και δεν σημαίνει ότι όταν λέει κάτι αυτό τον φέρνει σε σύγκρουση με την άποψη του πρωθυπουργού».

Ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως « με το πυροτέχνημα του δημοψηφίσματος έχει κατορθώσει σε έναν βαθμό να αποφύγει την πραγματική συζήτηση για το θέμα της ΔΕΗ» και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι έχουμε δώσει πολύ μεγάλη αξία σε μια κίνηση τακτικής και ότι του έχουμε δώσει την ευκαιρία να ξεφύγει από την ουσία: ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τεράστιο πολιτικό και ιδεολογικό θέμα με τη ΔΕΗ».

Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, δεν είναι δυνατόν να συναθροισθούν οι πέντε προτάσεις για το δημοψήφισμα. «Το ΚΚΕ λέει δημοψήφισμα για την κατάργηση όλων των νόμων, που είναι σχετικοί με την απελευθέρωση της ενέργειας, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ λέει -δεν ξέρω ακριβώς τι λέει, πιθανόν να λέει- δημοψήφισμα για το νομοσχέδιο για τη ‘μικρή ΔΕΗ’. Αυτές είναι δύο διαφορετικές προτάσεις».

«Ας πούμε, λοιπόν, ότι αύριο εμείς τις συναθροίζαμε, κάναμε τη συζήτηση και πηγαίναμε σε δημοψήφισμα. Ποια από τα δύο ερωτήματα θα ετίθεντο; Μπορείτε αν μου πείτε;» διερωτήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ.

By