Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Γεωργιάδης: Ζήτησα συγγνώμη γιατί έβγαλα λάθος μήνυμα

«Δεν είχα δικαίωμα να αισθανθώ αδικία»

fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Στην περίφημη συγγνώμη που ζήτησε από τον Πρωθυπουργό  αλλά και σε θέματα που απασχολούν την πολιτική επικαιρότητα, αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο σταθμό Realfm.

Ο νέος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ απέδωσε την αρχική του αντίδραση στην απόφαση του Πρωθυπουργού να τον θέσει εκτός κυβερνητικού σχήματος, στο «νεαρό της ηλικίας του με την πολιτική έννοια» και στην «απειρία του στην πολιτική» και δικαιολόγησε την ανάγκη του να ζητήσει συγγνώμη από τον Αντώνη Σαμαρά τονίζοντας χαρακτηριστικά «Η αρχική μου άρνηση στην τιμητική πρόταση να γίνω κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, έβγαλε ένα πολύ λάθος μήνυμα για τον προσωπικό μου χαρακτήρα και την διάθεσή μου να στηρίξω την κυβέρνηση».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι αισθάνθηκε «πικρία» και «αδικημένος», έσπευσε όμως να προσθέσει πως «δεν είχα δικαίωμα να αισθανθώ αδικία γιατί έγινα υπουργός υγείας επειδή με επέλεξε ο Αντώνης Σαμαράς, άρα ήμουν ευεργετηθείς και δεν μπορούσα να αισθανθώ πικρία γιατί ο Μάκης Βορίδης είναι ένας πολύ καλός πολιτικός. Και στις δύο περιπτώσεις είχα σφάλμα».

Αναφερόμενος στο κόμμα από το οποίο προέρχεται σημείωσε πως «Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, ήταν ένα απλώς δεξιό κόμμα.Η προσπάθεια ήταν να φτιάξουμε έναν χώρο ο οποίος εκφράζει τη δεξιά. Ο ΛΑ.Ο.Σ ποτέ δεν ήταν υπέρ του ολοκληρωτισμού, ποτέ δεν ήταν υπέρ της βίας», ενώ κληθείς να σχολιάσει την επίμαχη αφιέρωση που του έκανε ο Στυλιανός Παττακός δήλωσε: «Μου κάνει εντύπωση, που βρήκαν το βιβλίο αυτό και το έβαλαν, γιατί το έχω στην προσωπική μου βιβλιοθήκη. 2ον Δεν καταλαβαίνω την κατηγορία. Αν εγώ γράψω σε ένα βιβλίο αφιέρωση στον κ. Τσίπρα, πάει να πει ότι εκείνος έχει πολιτικές σχέσεις μαζί μου; Μιλάμε για μια αφιέρωση προς εμένα. Δεν καταλαβαίνω ποια είναι η συζήτηση. Τα βιβλία του Στυλιανού Παττακού, έχουν εξαιρετικό ιστορικό ενδιαφέρον».

Σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του νέου υπουργού Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλου που πυροδότησαν αντιδράσεις σχολίασε πως «ο κ. Ντινόπουλος, θα κινδύνευε να δημιουργήσει μια σύγχυση ως προς την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων. Η χώρα έχει αναλάβει κάποιες διεθνής δεσμεύσεις. Έχουμε πάρει κάποια χρήματα, επειδή έχουμε δεσμευθεί να κάνουμε κάποια πράγματα. Η ιδέα του να βγαίνει κάθε υπουργός και να αμφισβητεί αυτές τις δεσμεύσεις, μόνο κακό μπορεί να κάνει» ενώ σχετικά με το άνοιγμα σε αριστερές δυνάμεις που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε μεταξύ άλλων «Πλέον ο κόσμος δεν συγκινείται ούτε από πρόσωπα, ούτε από τα κάθε είδους προσκλητήρια».

 

By