Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας αντιγράφει τον Γιώργο Παπανδρέου

«Η Ελλάδα θα έπρεπε να μπει νωρίτερα στο μνημόνιο»

Georgiadis600_200314

Την ανάγκη για πολιτική σταθερότητα υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης και εξαπέλυσε επίθεση τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και προσωπικά στον Πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Γεωργιάδης, σε δηλώσεις του στο MEGA, χαρακτήρισε «ιδιαίτερα κρίσιμη» τη διαπραγμάτευση για τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους και διαμήνυσε πως είναι απαραίτητη η πολιτική σταθερότητα διερωτώμενος χαρακτηριστικά :»Εάν δεν έχεις κυβέρνηση πως θα κάνεις διαπραγμάτευση;»».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε πως «σε περίπτωση που δεν προκύψει λύση για το χρέος από την διαπραγμάτευση η χώρα θα έχει να ανέβει μεγαλύτερη ανηφόρα» και καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ «εξυπηρέτηση μικροπολιτικού συμφέροντος» αναφερόμενος στην υπόθεση της ΔΕΗ. Παράλληλα εκτίμησε πως «το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε ζημία γιατί δεν μπόρεσε να συνασπίσει τα υπόλοιπα κόμματα μαζί του».

Ο κ. Γεωργιάδης έβαλε όμως στο στόχαστρο και τον κ. Αλέξη Τσίπρα τον οποίον μάλιστα συνέκρινε με τον Γιώργο Παπανδρέου. «Ο κ. Τσίπρας αντιγράφει την τακτική του Γιώργου Παπανδρέου το θέρος του 2009 που οδήγησε στο μνημόνιο», ανέφερε  χαρακτηριστικά, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη πως η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε μπει νωρίτερα στο μνημόνιο, το οποίο μάλιστα χαρακτήρισε ως «το μεγαλύτερο μεταρρυθμιστικό κείμενο που είχε η Ελλάδα από το 1821″.

 

Εν τω μεταξύ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ τάχθηκε υπέρ της άρσης της μονιμότητας για τους δημόσιους υπαλλήλους.

«Η δική μου γνώμη είναι πως πρέπει να γίνει άρση της μονιμότητας στο δημόσιο. Την υποστηρίζω αναφανδόν. Νομίζω ότι το δημόσιο θα μπορούσε να αναδιοργανωθεί με τέτοιο τρόπο που να δουλεύει και με λιγότερους» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

 

By