Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γεωργιάδης: «Στο τέλος θα υπάρξει συμφωνία» για τα ΜΗΣΥΦΑ

«Την τελική γραμμή χαράσσει ο Πρωθυπουργός» υπογραμμίζει ο υπουργός Υγείας για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα

farmaka800_600

«Στο τέλος θα υπάρξει συμφωνία» με την τρόικα για τα μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ), βάσει της πρότασης του υπουργείου Υγείας, δήλωσε τη Δευτέρα ο Αδωνις Γεωργιάδης. Μιλώντας στον Βήμα FM, o υπουργός Υγείας είπε ότι για το ζήτημα υπήρξε διαφωνία ανάμεσα στο υπουργείο του και το υπουργείο Ανάπτυξης, και τόνισε ότι την τελική απόφαση την πήρε ο Πρωθυπουργός.

«Η απόφαση είναι να υποστηρίξουμε την πρόταση του υπουργείου Υγείας, που είναι να μην απελευθερώσουμε τα κανάλια διανομής, αλλά την πώληση ΜΗΣΥΦΑ εντός των φαρμακείων. Μιλάμε για φάρμακα, διότι η αγορά των ΜΗΣΥΦΑ στο σύνολο είναι 300 εκατ. ευρώ και έχουμε απελευθερώσει ήδη 170 εκατ. ευρώ, που είναι συμπληρώματα διατροφής και βιταμίνες», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Υγείας είπε ακόμη, πως αν και το θέμα των ΜΗΣΥΦΑ αφορά το υπουργείο Ανάπτυξης και την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, «η κυβέρνηση είναι ενιαίο πράγμα και την τελική γραμμή χαράσσει ο Πρωθυπουργός».

Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες ο Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωνε σε αποκλειστική συνέντευξή του στο ThePaper.gr αισιόδοξος για το θέμα των ΜΗΣΥΦΑ.

By