Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γιάννα Αγγελοπούλου: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 ήταν κερδοφόροι»

Τι απαντά με επιστολή της στον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Βούτση

aggelopoulou

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 ήταν κερδοφόροι» απαντά με επιστολή της η τότε πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων Γιάννα Αγγελοπούλου στον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Βούτση, αναγνωρίζοντας πάντως ότι χρειάζεται μία επιστημονικά θεμελιωμένη διερεύνηση του θέματος που έχει αναλάβει το ΙΟΒΕ και την οποία στηρίζει.

Λίγο πριν τη συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με την Γιάννα Αγγελοπούλου ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Action24, ανέφερε ότι «στην κ. Αγγελοπούλου, πρέπει να επισημανθεί ότι υπάρχει μία πολύ μεγάλη μεγάλη εκκρεμότητα… Έχει σχέση με το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο και αυτός είναι ο επίσημος απολογισμός για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004».

Στην επιστολή της η κ. Αγγελοπούλου αναφέρει πως, «έχει ήδη υπάρξει λίαν έγκαιρα η πλήρης αποτύπωση στα Μέσα Επικοινωνίας της εποχής των οικονομικών δεδομένων της Οργανωτικής Επιτροπής, μέσα από τον ισολογισμό της, που- σημειώνω- υπήρξε κερδοφόρος».

«Ως προς το ευρύτερο θέμα του κόστους των Ολυμπιακών Αγώνων που ανέλαβε η Ελληνική Δημοκρατία, ο υπουργός Οικονομικών προ καιρού Γιάννης Στουρνάρας, τοποθετήθηκε στη Βουλή διεξοδικά επί του ζητήματος, με αφορμή ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ κ. Γιάννη Πανούση» προσθέτει.

Η τότε πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών αγώνων, στην επιστολή της σημειώνει ότι «αναγνωρίζοντας ότι το ζήτημα αυτό είναι υπαρκτό και χρειάζεται μία επιστημονικά θεμελιωμένη διερεύνηση, στήριξα, όπως είναι ήδη γνωστό, την εκπόνηση από το ΙΟΒΕ, σχετικής μελέτης, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένεται σύντομα να δημοσιοποιηθούν».

Σημειώνεται πάντως ότι ο κ. Βούτσης διευκρίνισε πως «δεν υπονοεί ότι η Γιάννα Αγγελοπούλου καταχράστηκε χρήματα του δημοσίου, αλλά τότε έγινε ένα πάρτι. Άρα επειδή ήταν πρόεδρος η κ. Αγγελοπούλου, ως προς τον απολογισμό όλα πρέπει να γνωστοποιηθούν».

By