Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Γιάννης Αναστασίου: «μοιρασμένες οι πιθανότητες, πιστεύω στους παίκτες μου»…

Ο Γιάννης Αναστασίου δεν έκρυψε την πίστη του για την πρόκριση του Παναθηναϊκού σε βάρος της Σταντάρ Λιέγης μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου των πρασίνων.

anastasiou«Είναι το πρώτο παιχνίδι στην Ευρώπη στην έδρα μας και εύχομαι να έχουμε μία καλή ευρωπαϊκή σεζόν. Μετά από ένα περίεργο παιχνίδι στην Λιέγη θα έλεγα ότι εγώ πιστεύω περισσότερο στην πρόκριση και θα μπορούσαμε να είχαμε νικήσει. Έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια από πέρσι και εγώ πιστεύω ότι η ομάδα αυτή έχει πολλά να δώσει. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι αλλά εγώ πιστεύω στους παίκτες μου, ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και αν τα κάνουν αυτά τότε δεν θα έχουμε πρόβλημα να προκριθούμε».

Για την απουσία του Εζεκιέλ: «Πριν το ματς το δικό μας ήμασταν προετοιμασμένοι για το αν δεν θα παίξει ο Εζεκίελ. Ο καθένας από εμάς ξέρει τι πρέπει να κάνει».

Για το αν θα πιέσει ο Παναθηναϊκός από την αρχή: «Στην Λεωφόρο πάντα προσπαθούμε να παίξουμε το παιχνίδι μας, αλλά είναι ένα πονηρό παιχνίδι και θα διαχειριστούμε ανάλογα. Το πως θα το δείτε αύριο».

Για το πως περιμένει την Σταντάρ Λιέγης: «Το μόνο σίγουρο είναι πως βρισκόμαστε σε παιχνίδι ευρωπαϊκού επιπέδου. Όλες οι ομάδες είναι δύσκολες και επικίνδυνες. Εμείς πρέπει να είμαστε προσεχτικοί στο παιχνίδι μας και δη στην άμυνα. Είμαστε η μόνη ομάδα που δεν έχει καταφέρει να σκοράρει η Σταντάρ».

Για το αν είναι πρώτος στόχος να μην δεχτεί γκολ η ομάδα: «Όταν παίζεις σε αυτό το επίπεδο πρώτος στόχος είναι να μην φας γκολ αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα παίξεις άμυνα. Μπορείς να παίξεις και επιθετική άμυνα. Εντός έδρας ξέρουμε ότι αν πιάσουμε τον ρυθμό μας μπορούμε να κερδίσουμε οποιαδήποτε ομάδα».

Για Μέντες και Πέτριτς: «Ο Μέντες χθες έκανε κανονικά προπόνηση και ο Πέτριτς προληπτικά βγήκε χθες».

Για το αν θα γίνουν μεταγραφές σε περίπτωση πρόκρισης: «Βασικά το σημαντικό είναι να τελειώσει το παιχνίδι καλά. Αν τελειώσει όπως θέλουμε υπάρχουν περιθώρια για όποια σκέψη. Επίσης σημαντικό είναι ότι έχουμε ένα ρόστερ 25 παικτών και κάποια παιδιά. Φυσικά όσο προχωράς αυξάνουν οι υποχρεώσεις και ίσως χρειαστούν κινήσεις. Αυτό θα το δούμε βέβαια αφού τελειώσει το αυριανό ματς. Αν χρειαστεί πάντως να κάνουμε προσθήκες να ξέρετε ότι είμαστε έτοιμοι».

Για την πιθανή συμμετοχή του Μπουι αστην 18άδα: «Είναι λίγες οι μέρες ακόμα δεν έχει μάθει τα ονόματα των συμπαικτών του, θα δούμε πως θα είναι στην σημερινή προπόνηση και θα δούμε».

Για το ποιος είναι φαβορί μετά το σκορ του πρώτου ματς: «Όπως είχα πει και μετά το πρώτο παιχνίδι οι πιθανότητες είναι 50-50 και παραμένουν 50-50».

Για το αν τον ανησυχεί ότι οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές του δεν διαθέτουν εμπειρία από την Ευρώπη: «Δεν ανησυχώ καθόλου για αυτό γιατί οι παίκτες ανταποκρίθηκαν πέρυσι με ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη, όπως ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός και δεύτερον και η Σταντάρ έχει ανάλογους παίκτες και είμαστε στο ίδιο επίπεδο».

 

Ζέκα: ¨Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε»

zecaΟ Κάρλος Ζέκα εκπροσώπησε τους παίκτες του Παναθηναϊκού και έδωσε απαντήσεις σε αρκετά ερωτήματα:

Έχεις βρεθεί σε ανάλογη κατάσταση και έχεις πανηγυρίσει μια πρόκριση, αλλά τότε το εκτός έδρας αποτέλεσμα κόντρα στην Μάδεργουελ ήταν καλύτερο. Υπάρχει πίεση στους παίκτες;

«Όχι νομίζω ότι έχουμε πετύχει ένα καλό αποτέλεσμα στο Βέλγιο. Αύριο, ο στόχος μας είναι η νίκη. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και με ποιον τρόπο. Δεν υπάρχει πίεση, αντίθετα υπάρχει μεγάλη όρεξη».

Συγκριτικά με το πρώτο παιχνίδι, που πρέπει να βελτιωθεί ο Παναθηναϊκός;

«Νομίζω ότι θα πρέπει να βελτιωθούμε στις τελικές προσπάθειες για να πετύχουμε γκολ. Στο Βέλγιο το πρώτο μέρος δεν ήταν το αναμενόμενο που μπορεί να περιμένει κάποιος από τον Παναθηναϊκό. Δεχτήκαμε κάποιες ευκαιρίες και θα μπορούσαμε να είχαμε φάει κάποιο γκολ. Στο δεύτερο μέρος όμως ανεβήκαμε, πιέσαμε τον αντίπαλο και είχαμε εμείς τις ευκαιρίες για κάποιο τέρμα που όμως δεν ήρθε».

Περιμένεις η Σταντάρ να αγωνιστεί διαφορετικά αύριο;

«Πραγματικά δεν ξέρω πως θα εμφανιστούν, Δεν μας ενδιαφέρει κιόλας αλλά μας νοιάζει πως θα παίξουμε εμείς. Αν είμαστε αυτοί που πρέπει δεν θεωρώ ότι θα έχουμε πρόβλημα. Ένα γκολ για αυτούς θα είναι ένα βήμα πρόκρισης σε αντίθεση με εμάς που τότε θα χρειαστεί να πετύχουμε δυο».

Ως αρχηγός, ποιο είναι το μήνυμα που που θα ήθελες να στείλει στον 12ο παίκτη σας, τον κόσμο;

«Να συνεχίσουν να κάνουν ακριβώς ότι έκαναν την περασμένη σεζόν. Ήταν φανταστικοί και μας υποστήριξαν και στα καλά και στα άσχημα και εμείς τους υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε για να πάρουμε την πρόκριση».

By